Jump to content

Ikszekkel indult újra a Bajnokok Ligája

2015. 02. 18. 09:20

Nem bírtak egymással a felek a BL-nyolcaddöntők keddi játéknapján: A PSG 1-1-es döntetlent ért el a Chelsea ellen, míg a Shakhtar Donyeck 0-0-át játszott a Bayern Münchennel.

Sokan esélyesebbnek tartották a londoni gárdát a mérkőzés előtt, hiszen José Mourinho csapata vezeti a Premier Leaguet és jóval kevesebb sérüléssel bajlódtak, mint a PSG. Ennek ellenére bátrabban kezdte a meccset Laurent Blanc csapata és két bal oldali beadás után Courtois kapusnak kellett hárítania Ibrahimovic és Matuidi fejesei után.

Mégis a Chelsea szerezte meg a vezetést a 36. percben, amikor Terry beadását Cahill sarkazta tovább, Ivanovic pedig Sirigu kapujába fejelt hét méterről. Ez volt a kékek első valamirevaló helyzete a találkozón, igaz ez a három hátvéd szép összjátéka után keletkezett.

A második félidőben kontrára rendezkedett be a Chelsea, így a PSG-nek akadtak lehetőségei, aminek az 54. percben meg is lett az eredménye: Matuidi beadása után Cavani vette be a londoniak hálóját pazar fejessel.

A PSG tovább támadott, a Chelsea pedig úgy tűnt elégedett az 1-1-es eredménnyel, bízva abban, hogy majd a Stamford Bridgen megszerzik a győzelmet. A 60. percben növelhette volna az előnyét a párizsi alakulat, de Ibrahimovic közeli ballábas lövését Courtois védte, a kipattanót pedig Azpilicueta takarította el a gólvonalról Lavezzi lövése után.

Több gól már nem esett, így végül döntetlen állásról várhatják a folytatást a csapatok, aminek a játék képe alapján a Chelsea örülhet jobban.

A forduló másik mérkőzése gól nélküli döntetlent hozott. Hiába alakított ki helyzeteket a Bayern München, betalálni nem tudtak. A bajorok tíz emberrel fejezték be a mérkőzést Xabi Alonso kiállítása miatt, a Shakhtar viszont ebből nem tudott előnyt kovácsolni és nem igazán tudtak nagy helyzeteket kialakítani. Az ukránok egy idegenbeli döntetlennel akár továbbmehetnek, amennyiben szereznek gólt, viszont nehéz elképzelni, hogy a Bayern otthon ne harcolja ki a továbbjutást.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, 1. mérkőzések

PSG–Chelsea 1-1
Shakhtar–Bayern 0-0

(st)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:goal.com)