Jump to content

FA-kupa: Kisorsolták a negyeddöntők párosításait

2015. 02. 16. 22:37

Ma délután elkészült az FA-kupa negyeddöntőinek sorsolása, és bizony akad néhány érdekes párosítás. Másodosztályú ellenfelet kapott az óriásölő kiscsapat, lesz egy városi derbi, és egy csúcsrangadó is.

Az idén gyengélkedő, és így nem meglepő módon a közelmúltban edzőt váltó Aston Villa a városi rivális West Bromwich Albiont látja vendégül. A Villa idén mindössze 12(!) gólt szerzett 25 bajnoki mérkőzésen, így a frissen kinevezett Tim Sherwood legsürgősebb dolga a támadójáték rendbetétele lehet.

A Preston North Endet nagy nehezen legyűrő Manchester Unitedhez az Arsenal látogat majd. Ez azt jelenti, hogy a Premier League harmadik helyezettje az ötödiket fogadja, azonban mindössze 2 pont választja el egymástól a két együttest, így a feszültség garantált.

A kupasorozat minden kétséget kizáróan legnagyobb meglepetéseit produkáló együttese, a Bradford City a Readinget látja vendégül a következő körben. A korábban többek közt a Sunderlandet és a Chelsea-t is búcsúztató harmadosztályú csapat bizakodva várhatja az amúgy hullámzó formát mutató Reading elleni találkozót.

Az egyre inkább magára találó Liverpool a Blackburn Rovers ellen folytathatja menetelését. A vörösök nem titkolt szándéka, hogy trófeával búcsúztassák az idén távozó legendát, Steven Gerrardot. A bajnokságban ez a cél már elérhetetlennek tűnik, és az Európa Liga behúzása is nehezebb küldetésnek tűnik, így Brendan Rodgersék nem veszik félvállról az FA-kupa küzdelmeit.


(la)

(forrás: sportrajongo.hu / foto: theguardian.com)