Jump to content

PSG: Blanc komoly bajban

2015. 02. 15. 12:46

Kedden két mérkőzéssel megkezdődik a Bajnokok Ligája kieséses szakasza. A legjobb 16 között az egyik leginkább várt összecsapás a Paris Saint-Germain és a Chelsea párharca, míg azonban a londoni Kékek formájában nem sok kivetnivaló van, addig a francia fővárosban Laurent Blanc vezetőedző problémái napról napra nőnek...

A PSG szezonja önmagában sem az igazi: a gárda képtelen folyamatosan jó teljesítményt nyújtani, meglepő döntetlenek (10, ami a legtöbb a Ligue 1-ben) és vereségek is "becsúsztak" már, Blanc pedig nem nagyon tud rendet tartani a sztárok között (legutóbb Lavezzi és Cavani került ki pár napra a csapatból, amikor késve értek vissza a téli szabadásgukról).

A hullámvölgy újabb állomása pedig tegnap este jött el, amikor hazai pályán 2-0-ás vezetést - igaz, a végén sérülések miatt 9 emberrel - adtak le a Caen ellen, a 89. és a 92. percben gólt kapva. A pontvesztéssel a bajnokságban a hátrányuk - a Lyon ma délutáni lorienti vendégjátékának eredményétől függően - akár 4 pontra is nőhet, ami az idei, rendkívül kiegyensúlyozott francia bajnokságban akár végzetes is lehet.

A forma miatt Blanc a hiányzók miatt is aggódhat: sérülés miatt Cabaye, Moura, Aurier és Marquinhos biztosan nem léphet pályára kedden, Matuidi játékára pedig mindössze 50% esély van.

A világ szeme kedden este 20.45-től Laurent Blanc-on lesz, akinek edzői pályafutása talán legnehezebb helyzetében kell helytállnia José Mourinho és a Chelsea ellen.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/l'Équipe twitter; fotó: sportrajongo.hu/futbolesdefrancia.com)