Jump to content

Bundesliga: Újra kiesőhelyen a Hertha

2015. 02. 15. 19:03

Igazi kiesési rangadót rendeztek vasárnap délután a berlini Olimpiai Stadionban. A 15. helyen álló Hertha BSC az utolsó előtti SC Freiburgot fogadta. Dárdai Pál hazai bemutatkozása nem úgy sikerült, ahogy azt a magyar mester remélte, csapata 2-0-s vereséget szenvedett, és újra kieső helyen áll.

Bátran nevezhetjük a berliniek mumusának az SC Freiburgot, tekintve, hogy 2005 óta nem tudták legyőzni őket az Olimpiai Stadionban a kék-fehérek. Azonban bizakodásra adhatott okot a hazaiaknál, hogy visszatért a keretbe a friss Afrika-kupa győztes Salomon Kalou, és Dárdai Pál egyből kezdőként számolt vele.

Rosszul indult a találkozó a berliniek számára: a 14. percben egy gyorsan elvégzett bedobás után a szlovák Karim Guédé indult meg a bal oldalon, beadására pedig Felix Klaus érkezett elsőként, és lövése a kapufa segítségével végül Thomas Kraft hálójában kötött ki. A félidő hátralévő része kiegyenlített játékot hozott, minimális Hertha fölényt a labdabirtoklást illetően, azonban több gól már nem született, így egygólos vendég előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész hasonlóképp rosszul indult Dárdaiék számára, mint az első. Az 52. percben Jonathan Schmid ívelt középre egy szögletet, és az álmodozó hazai védők között Maximilian Philipp bólintott a berliniek hálójába.

Hiába ment előre a fennmaradó időben a Hertha, igazán nagy helyzeteket nem tudott kialakítani, így győzelmével a Freiburg megelőzte a fővárosiakat, akik visszacsúsztak a 16. helyre.


(la)

(forrás: sportrajongo.hu / fotó: profitipp.hu)