Jump to content

PL: Balotelli góljával aratott kulcsfontosságú győzelmet a Pool

2015. 02. 10. 23:02

Két BL indulásra hajtó együttes csapott össze kedd este az Anfield Roadon. A fantasztikus iramú találkozón öt gól született, még Mario Balotelli is betalált, így egyre sűrűbb a mezőny a negyedik-ötödik hely környékén.

A hetedik helyezett Liverpool a hatodik Tottenham Hotspurt fogadta a hétközi forduló legjobban várt meccsén. Némi aggodalomra adott okot a hazaiaknál, hogy sérülés miatt kihagyni kényszerült a meccset az egyaránt remek formában lévő Lucas Leiva és Raheem Sterling.

Ennek ellenére jobban indult a mérkőzés a liverpooliak számára, mivel alig több, mint negyed óra után megszerezték a vezetést Lazar Markovics révén. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy ehhez kellett Hugo Lloris is, a hosszú alsóba tartó lövés nem igazán tűnt védhetetlennek.

Nem zuhant össze azonban a bekapott góltól a Spurs, olyannyira nem, hogy tíz perccel később az egyenlítés is összejött, a szezonbeli tizenharmadik bajnoki gólját szerző Harry Kane révén.

A hátralevő időben ugyan Daniel Sturridge még lőtt egy kapufát, sarokkal, több gól azonban nem esett, így 1-1-gyel vonultak pihenőre a csapatok.

Még 7 perc sem telt el a második játékrészből, amikor is Sturridge cselezgetett a vendégek tizenhatosán belül, Danny Rose buktatta, és Phil Dowd büntetőt ítélt. Steven Gerrard állt oda elvégezni a tizenegyest, és bár lövésébe beleért még Lloris, hárítani már nem tudott.

Ezúttal sem váratott magára sokáig a Tottenham egyenlítése: 8 perccel Gerrard találata után Eriksen végezhetett el egy szabadrúgást, amit Mignolet még bravúrral védeni tudott. A kipattanóra azonban a lesről induló Kane érkezett elsőként, és a középre játszott labdáját Moussa Dembele sodorta a kapuba.

A 83. percben aztán bekövetkezett az, amire az égvilágon senki sem számított: a csereként pályára lépő Mario Balotelli betalált az ellenfél hálójába, így csapata harmadjára is megszerezte a vezetést.

Harmadszor azonban már nem tudott egyenlíteni a Spurs, így győzelmével a Liverpool már csak három pontnyira van a BL indulást érő negyedik helytől.


(la)

(forrás: sportrajongo.hu / fotó: liverpoolfc.com)