Jump to content

Ligue 1: Döntetlen a csúcsrangadón

2015. 02. 08. 23:23

A Ligue 1 24. fordulójának zárómeccsén a listavezető Olympique Lyon fogadta a harmadik helyen álló Paris Saint Germaint. A két együttes remek iramú találkozót játszott, ám végül mindkettejüknek be kellett érnie egy-egy ponttal.

A találkozó előtt a két csapatot mindössze két pont választotta el egymástól a tabellán, és a második helyen álló Olympique Marseille tegnapi botlásának köszönhetően egy itt elért esetleges győzelem duplán értékes lehetett volna. Bizakodásra adhatott okot a vendégeknél, hogy a meccset sérülés miatt kihagyni kényszerült a hazaiak egyik legjobbja, Alexandre Lacazette. Az ifjú francia támadó ezt megelőzően 22 bajnoki meccsen 21 gólt lőtt, így Thiago Silváék minden bizonnyal nem bánták távolmaradását.

Az Olympique Lyon kezdte jobban a meccset: a tizedik percben Corentin Tolisso lövésénél még a kapufa hárított, azonban fél óra játék után már megtört a gólcsend. Ekkor Clinton N'Jie bombázott a tehetetlen Salvatore Sirigu kapujába az ötös sarkáról egy kavarodás után.

Ezt követően magához ragadta a kezdeményezést a PSG, többet birtokolták a labdát a fővárosiak, és kapura lövésük is kétszer annyi volt, mint ellenfelüknek. De csak nem sikerült egyenlíteniük, amiben hatalmas szerepe volt az ihletett formában védő Anthony Lopesnek, aki sorra fogta a ziccereket.

A 69. percben végül megtört a jég: Nabil Fekir szabálytalankodott Marco Verrattival szemben a tizenhatoson belül, és Clément Turpin büntetőt ítélt. Nem meglepő módon Zlatan Ibrahimovics állt oda elvégezni a tizenegyest, ám lövését hárította Anthony Lopes. Hiába örültek azonban a lyoniak, mivel a játékvezető újrarúgatta a büntetőt, és a svéd támadó másodjára már nem hibázott.

A hátralévő időben az eredmény már nem változott, így mindkét együttes megőrizte a mérkőzés előtt elfoglalt pozícióját a tabellán, és Marseille-ben is megkönnyebbülten sóhajthattak fel a hármas sípszó hallatán.


(la)

(forrás: sportrajongo.hu / fotó: butfootballclub.fr)