Jump to content

Premier League: Neymar Coutinhot méltatja

2015. 02. 07. 11:35

Nagyon pozitívan nyilatkozott a Liverpool brazil mágusáról, Philippe Coutinhoról honfitársa, Neymar. A Barcelona 11-ese mellett liverpooli csapattársak és edzők is egyre nagyobb becsben tartják a kis brazilt, aki a fiatal tehetségekkel teletűzdelt Liverpoolt vezetheti majd a 2015/2016-os Premier League szezonban.

A Barcelona sztárja is beállt azon emberek egyre növekvő táborába, akiknek a figyelmét nem kerüli el a Vörösök tízesének elmúlt időszakban bemutatott játéka: legutóbb az FA-Kupában brillírozott, amikor egy szenzációs góllal jutatta tovább csapatát a Bolton ellen. Játékával megmutatta, hogy egyike a Premier League leggyorsabban fejlődő fiatal játékosainak, a Daily Mail pedig egyenesen megkockáztatta, hogy egy napon Ronaldinho szintjét is elérheti. Coutinho ebben az évben 3 gólt szerzett és 4 gólpasszt osztott ki, abban pedig mindenki egyetért, hogy ez még csak a kezdet a brazil válogatott játékostól, akit 2013-ban az Internazionalétól szerződtetett a Liverpool.

Neymar szerint az angol szurkolók egyre inkább láthatják, milyen értékes futballista a honfitársa: "Világklasszis játékos lehet belőle a Premier Leagueben. Ez a szezon a fordulópont, amikor a szurkolók is rájönnek, hogy milyen tehetséges, és hogy milyen potenciál lakozik még benne. 16 éves korunk óta barátok vagyunk, és nem csupán kiváló játékos, hanem egy nagyon optimistán élő, vicceket szóró ember." Coutinho teljesítményéről csapattársa, Jordan Henderson is elismeréssel szólt: "Sokkal könnyebb az ember élete, amikor olyan játékosoknak passzolhatod a labdát, mint Coutinho és Sterling"- írta a twitteren.

A Liverpool szezonja finoman fogalmazva is nehezen indult, nem sikerült betölteni a Suarez távozásával keletkezett űrt, azonban Brendan Rodgers fiatal csapata az elmúlt két hónapban elindult felfelé, és már csak 4 pontra van az 5. helytől. Rodgers egyenesen az "új Suarezként" tekint a fiatal brazilra, azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy nem rakhat túl nagy terhet a még mindig csak 22 éves brazilra, aki megtestesíti mindazt, ami a Liverpool mai keretét jellemzi: fiatal, hatalmas potenciállal rendelkező játékosok, akik Coutinho vezetésével a 2015/2016-os szezonban ismételten a bajnoki címért küzdhetnek majd.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/bleacherreport twitter; fotó: sportrajongo.hu/youtube.com/yangmuda.com)