Jump to content

PL: Gólnélküli döntetlen Liverpoolban

2015. 02. 07. 20:32

Rangadót rendeztek szombat este a Mersey folyó partján. A BL indulásra hajtó Liverpool az idén haloványan teljesítő Everton otthonába látogatott. A két együttes korábbi mérkőzéseire jellemző szenvedély ezúttal hiányzott a pályáról, nem úgy a durvaság. Végül egyik csapat sem tett eleget a győzelem megszerzéséért, így gól nélküli döntetlennel végeztek.

Minden előjel arra utalt, hogy a vendégek fognak diadalmaskodni a városi derbin: a két együttes egymás elleni mérlege, a csapatok aktuális formája és tabellán elfoglalt helye, valamint az Everton egyik legjobbjának, Leighton Bainesnek a hiánya is a vörösök felé billentette a mérleg nyelvét.

Már a 16. percben bele kellett nyúlnia a meccsbe Brendan Rodgersnek, mikor a Bolton elleni találkozót sérülés miatt kihagyó Lucas Leiva jelezte, hogy nem tudja folytatni a játékot (a brazil helyén Joe Allen kapott lehetőséget). Az első játékrészben Jordon Ibe járt legközelebb a gólhoz: a 27. percben az ifjú angol vállalkozott lövésre 20 méterre Joel Robles kapujától, ám bombája a kapufán csattant.

A második félidőben is ugyanaz a harcos, feszült, ám mérsékelten látványos játék folytatódott a pályán, mint amit az első 45 percben láthattunk. Hiába állt be többek közt Daniel Sturridge, Rickie Lambert, valamint a túloldalon Ross Barkley vagy a frissen igazol Aaron Lennon, gólt egyik együttes sem tudott szerezni, így mindkét csapatnak be kellett érnie egy-egy ponttal.

Premier League, 24. forduló:


Tottenham Hotspur – Arsenal 2:1

Aston Villa – Arsenal 1:2

Leicester City – Crystal Palace 0:1

Manchester City – Hull City 1:1

Queens Park Rangers – Southampton 0:1

Swansea City – Sunderland 1:1

Everton – Liverpool 0:0


(la)

(forrás: sportrajongo.hu / fotó: liverpoolfc.com)