Jump to content

PL: Élesedik a harc a dobogóért

2015. 02. 01. 20:37

A Premier League 23. fordulójának zárónapján gólzáporos győzelmet aratott az Arsenal, meglepő vereséget szenvedett a Southampton, így az Ágyúsok pontszámban utolérték Ronald Koeman együttesét, és már csak egy ponttal vannak lemaradva a harmadik helyen álló Manchester United mögött.

Az Aston Villa látogatott az első vasárnapi meccsen az Emirates Stadionba. A 16. helyen álló birminghamiek csak az első játékrészben tudták tartani a lépést az Arsenallal, bár már a 8. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak Olivier Giroud. A második félidőben végül megroppantotta ellenfelét Arsene Wenger együttese, többek közt Mesüt Özil és Theo Walcott góljainak köszönhetően. Érdekesség, hogy mindkét játékos hosszú sérülés után ma tért vissza a pályára. A fentieken kívül betalált még Santi Cazorla és Hector Bellerin is, így az Ágyusok végül 5-0-s győzelmet arattak.

A Southampton már azzal a tudattal léphetett pályára a Swansea City ellen, hogy egy esetleges vereséggel az Arsenal utolérheti őket a tabellán. Nem ígért túl sok jót a Szentek számára, hogy öt alapemberük is kihagyni kényszerült a meccset sérülés miatt: Toby Alderweireld, Jay Rodriguez, Shane Long, Victor Wanyama, és Morgan Schneiderlin. A találkozót végül Jonjo Shelvey döntötte el, aki a 83. percben a tizenhatoson kívülről bombázott Fraiser Forster hálójába. A hajrában még Ryan Bertrand is a kiállítás sorsára jutott egy Barrow ellen elkövetett csúnya szabálytalanságot követően, így maradt az 1-0-s vendéggyőzelem.

Mindez azt jelent, hogy jelen pillanatban a Manchester United áll a harmadik helyen, 43 pontot gyűjtve, őket követi az egyaránt 42-42 pontos Southampton, és az Arsenal. Jobb gólkülönbségének köszönhetően Ronald Koemanék tudhatják magukénak a BL indulásra jogosító negyedik helyet, és ötödik Arsene Wenger együttese.


(la)

(forrás: sportrajongo.hu / fotó: kdramastars.com)