Jump to content

PL: Titánok harca a Stamford Bridge-en

2015. 01. 31. 00:01

Két hét szünet után újra beindul a Premier League. A 23. forduló – és talán az egész szezon – legnagyobb rangadóját Londonban rendezik szombaton: a listavezető Chelsea a második helyezett Manchester City-t fogadja.

Szombaton este fél hétkor Mark Clattenburg sípszavára kezdetét veszi a Chelsea – Manchester City derbi, amely sorsdöntőnek ugyan talán még nem nevezhető, mivel még csak a szezon felénél járunk, azonban egy esetleges győzelemmel mindkét együttes nagy lépést tenne céljai elérése felé. A két csapat őszi találkozóján 1-1-es döntetlen született: José Mourinho legénysége szerzett vezetést a második játékrész derekán André Schürrle találatával, majd a hajrához közeledve az egykori Chelsea legenda, Frank Lampard egalizált volt munkaadója ellen.

Bár a londoniak jelen pillanatban 5 pont előnnyel vezetik a bajnokságot a City előtt, mégis az előjelek a vendégek számára tűnnek kedvezőbbnek. Nagyban megkönnyíti például Manuel Pellegrini dolgát, hogy a Chelsea házi gólkirálya, Diego Costa eltiltása miatt kihagyni kényszerül a szombati ütközetet. De nem csak ő lehet az egyetlen hiányzó kulcsember a hazaiaknál: sérülés miatt kétséges többek közt Cesc Fabregas, Branislav Ivanovics, illetve Filipe Luis játéka is.

A Manchester City-nél Yaya Touré és a frissen igazolt Wilfried Bony távolmaradása okozhat esetleges problémákat. Mindkét játékos az Afrikai Nemzetek Kupáján szerepel, és jó eséllyel pályára lép Elefántcsontpart színeiben a vasárnapi elődöntőn, Algéria ellen.


Premier League, 23. forduló:

Hull City – Newcastle United

Crystal Palace – Everton

Liverpool – West Ham

Manchester United – Leicester City

Stoke City – Queens Park Rangers

Sunderland – Burnley

West Brom – Tottenham Hotspur

Chelsea – Manchester City

Arsenal – Aston Villa

Southampton – Swansea


(la)

(forrás: sportrajongo.hu / fotó: sbisoccer.com)