Jump to content

PL: Nagy bajba kerülhet Diego Costa

2015. 01. 29. 00:19

A tegnapi Ligakupa elődöntő felvételének visszanézését követően vádat emelt az FA illetékes bizottsága Diego Costa ellen. Amennyiben bűnösnek találják a spanyol támadót, akár 3 meccses eltiltást is kaphat, ami azt jelenti, hogy ki kell hagynia a hétvégi, Manchester City elleni rangadót.

Történt ugyanis, hogy a tegnapi Chelsea – Liverpool találkozó 12. percében Diego Costa az oldalvonal mellett felborította Emre Cant, majd távozóban még rátaposott a német játékos bokájára. Mivel a játékvezetői négyes egyik tagja sem látta az esetet, így a fegyelmi bizottság utólag visszanézte az esetet, és vádat emelt Costa ellen. (Amennyiben a játékvezető látja az esetet, és úgy dönt, hogy nem történt szabálytalanság, akkor nincs mód az utólagos eljárásra.)

Nem ez volt amúgy az egyetlen konfliktusa a spanyolnak a tegnapi meccsen, később még Martin Skrtelt is megtaposta – bár ez esetben nem volt bizonyítható a szándékosság –, illetve a hosszabbításban még Steven Gerrarddal is összeakaszkodott. Costát – aki már több, mint 7 sárga lapnál jár a bajnokságban – egyre gyakrabban hasonlítják Luis Suarezhez: gólerős, forró vérmérsékletű, minden áron győzni akar, és ezért akár piszkos eszközöket is hajlandó bevetni.

Ha bűnösnek találják a spanyolt, akár 3 meccses eltiltást és pénzbüntetést is kaphat, ami azt jelentené, hogy lemarad a hétvégi, Manchester City elleni létfontosságú rangadóról. Egy esetleges manchesteri győzelemmel két pontra csökkenhet José Mourinhóék előnye. Öröm az ürömben, hogy ez esetben a portugál mester újra feldobhatja a „kampány folyik a Chelsea ellen” lemezt, amelyért egyszer már befizetett 25 000 fontot a szövetség kasszájába.


(la)

(forrás: sportrajongo.hu / fotó: london24.com)