Jump to content

Spanyol Kupa: kettős győzelemmel négy között a Barca

2015. 01. 28. 22:55

A Barcelona csapata kettős győzelemmel jutott a Spanyol Kupa legjobb négy csapata közé, miután a hazai pályán múlt szerdán elért 1-0-ás győzelem után a Vicente Calderónban is legyőzte az Atletico Madridot, ezúttal 3-2-re.  A mérkőzés első félideje szenzációs, eseményekben, gólokban és vitatott szituációkban rendkívül gazdag 45 percet hozott, a második félidő azonban - főleg a 10 emberre fogyatkozó hazaiak beszűkült támadási lehetőségei miatt - könnyen felejthető marad.

Kisebb késéssel indult a találkozó, mivel mind a játékvezetői négyessel, mind az egyik kapuval problémák adódtak. A hazai csapat igencsak bekezdett: az 1. perc végén Siqueira passzát Torres átvette, és a kapufa segítségével ter Stegen kapujába bombázta (1-0). A korai gól okozta sokkból viszonylag gyorsan ocsúdott a Barca: Suarez passzát Neymar váltotta gólra a 10. percben (1-1). A 17. percben ter Stegen kirúgásával indította a védővel egy vonalban a saját térfelének határáról kilépő Neymart, a játékvezető azonban les miatt megállította az akciót. A 20. perc egy viszonylag ritkán látott esemény történt: Jordi Albát szó szerint leütötte zászlójával a partjelző, természetesen véletlenül. A 28. percben Juanfran tört be a tizenhatosra, átgurította a labdát a tizenhatos vonala előtt álló Mascherano lábai között, majd elesett, a bíró pedig tizenegyest ítélt, amit Raúl Garcia váltott gólra (2-1). A 36. percben a Rakitic blokkolt lövését követően megítélt szögletet Busquets az ötös sarkáról fejelte a hosszú sarok irányába, a menteni igyekvő Miranda pedig a saját kapujába juttatta a labdát (2-2). Tovább nyomott az Atletico, egy baloldali beadást Griezmann az ötösön álló Jordi Alba könyökére lőtt, a bíró továbbot intett, a kontrából Messi indult meg, a baloldalon felfutó Jordi Alba elé ívelt, aki középre adott, ott érkezett Neymar, átpöccintette a labdát a kapuson, majd a hálóba továbbította a játékszert (2-3).

A második félidő kezdetekor derült ki, hogy az Atletico csapatkapitányát, Gabit a félidőben kiállította a játékvezető, nagy valószínűséggel a vitatott Alba blokkolás miatt. Az indulatok nem csillapodtak, Arda Turanról egy szerelést követően leesett a cipője, ő pedig dühében kidobta azt a pályáról. Az Atletico emberhátrányban már nem tudott olyan nyomást gyakorolni a Barcára, mint az első félidőben, így jobbára a hazaiak térfelén passzolgattak a katalánok. Cholo Simeone is érezte, hogy továbbjutási esélyeik elszálltak, ezért a kulcsjátékosokat apránként lehozta a pályáról. A 70. percben egy jobboldali beadást Cani vett át mellel a tizenhatos sarkánál, majd egyből tüzelt, ter Stegen bravúrral tolta szögletre a labdát. A 83. percben Mario Suarez megkapta második sárga lapját, így az Atletico 9 emberrel fejezte be a mérkőzést.

(bb)

(Forrás sportrajongo.hu; fotó: sportrajongo.hu/eurosport.com/frontgroup.com)