Jump to content

Angol Ligakupa: Hosszabbításban győzött a Chelsea

2015. 01. 27. 23:41

Az Angol Ligakupa elődöntőjében 1-0-ás győzelmet aratott hazai pályán a londoni gárda a Liverpool ellen, így 2-1-es összesítéssel ott van a döntőben, ahol a Tottenham–Sheffield United párharc győztesével találkozik majd.

Manapság sok kritika éri a Ligakupát, mivel rengeteg esetben úgy tűnik, nem igazán veszik komolyan ezt a sorozatot a topcsapatok, ezúttal viszont nem lehetett panasz az iramra. Mindkét szakvezető a legjobb kezdő tizenegyét küldte pályára, és egyáltalán nem látszott, hogy 17 pont különbség van a bajnoki táblán a két csapat között, főleg az első félidőben.

A Liverpool kezdett jobban, Raheem Sterling és Philippe Coutinho sebessége is gondot okozott a Chelsea védelmének. Alberto Moreno és Coutinho helyzeténél is hatalmas védésre volt szüksége Thibaut Courtoisnak, hogy megmentse csapatát a góltól. Nem véletlenül tűntek idegesnek Mourinho játékosai, főleg Diego Costa, akit Emre Can megtaposásáért nyugodt szívvel kiállíthatott volna a játékvezető.

A kezdeti Liverpool rohamok után lassan magához tért a Chelsea. A második félidőben már inkább a hazaiak akarata érvényesült, nagy helyzetig viszont csak az 59. percben jutottak, ekkor Hazard ballábas lövése kerülte el a kapu jobb oldalát. Ám igazi ziccert egyik együttes sem tudott kialakítani, így nem született gól a rendes játékidőben.

A hosszabbításban is inkább a kékek irányítottak, a 94. percben ennek meg is lett az eredménye. Willian beadása után Ivanovic fejelt a kapuba, amire a Liverpoolnak már nem volt válasza, így a Chelsea jutott be a döntőbe.

José Mourinho heves győzelmi kiáltásai árulkodtak arról, mennyire fontos is volt ez a mérkőzés csapatának. Bár a Pool nem jutott tovább, az első félidei teljesítmény optimizmusra adhat okot Rodgersnek, és Sturridge visszatérésével talán a legjobb négybe kerülésre is esélyük lehet.

(st)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:goal.com)