Jump to content

FA-kupa: Rosickynak köszönhetően továbbmentek az ágyúsok

2015. 01. 26. 00:16

Az FA-kupa szombati játéknapján borult a papírforma, hiszen kiesett a Chelsea, a Manchester City, és a Southampton is. Az Arsenal nem jutott erre a sorsra, mivel Rosicky remeklésével 3-2-re legyőzték a Brighton & Hove Albion csapatát.

Arséne Wenger gárdája nem is kezdhette volna jobban a meccset, mivel már a második percben megszerezték a vezetést a visszatérő Theo Walcott góljának köszönhetően. Nem sokkal később a szintén sérüléséből felépülő Mesut Özil duplázta meg a londoniak előnyét a korábban a Norwichnál edzősködő Chris Hughton gárdájával szemben.

A forduló után viszont felébredt a másodosztályú csapat és O’Grady találatával szépítettek. Ekkor úgy tűnt, hogy izgalmassá válhat a meccs, de az 59. percben Rosicky szerzett pazar gólt, aki ezzel gólpassza után megkoronázta teljesítményét.

A 75. percben Baldock révén ismét feljebb kapaszkodott a Brighton, de ezután igazi helyzetet már nem tudtak kialakítani, így megérdemelten jutott tovább az Arsenal.

A forduló többi összecsapása sem hozott meglepetést, mivel az Aston Villa 2-1-re verte az AFC Bournemouth csapatát hazai pályán, míg a West Ham United 1-0-ás győzelmet aratott a Bristol City otthonában.

FA-kupa 4. forduló eredmények:

Brighton&Hove Albion–Arsenal 2-3 (0-2)
Aston Villa–AFC Bournemouth 2-1 (0-0)
Bristol City–West Ham United 0-1 (0-0)

(st)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:goal.com)