Jump to content

Legendás óriásölők táborához csatlakozott a Bradford

2015. 01. 25. 11:15

Bár még közel sincs vége a sorozatnak, szombat délután a Bradford City az FA-kupa idei kiírásának legnagyobb szenzációját szolgáltatta azzal, hogy a Stamford Bridgen 0-2-ről fordítva 4-2-re legyőzte a Chelseat, és bejutott az 5. fordulóba. A csodaszámba menő győzelem kapcsán a Bleacherreport összeállította az FA-kupa legnagyobb óriásölőit.

Ha valaki azt gondolta, hogy az FA-kupa levesztette a romantikáját, az szombaton délután kénytelen volt átgondolni ezen állítását: kiesett a Manchester City (0-2 otthon a Middlesbrough ellen), a Premier League 3. helyén álló Southampton (2-3 otthon a Crystal Palace ellen), és legnagyobb meglepetésre kiesett a Chelsea is.

A Bradfordéhoz hasonló bravúrt korábban csak néhány csapat tudott véghezvinni: 1992-ben a negyedik ligában szerénykedő Wrexham az akkori bajnoki címvédő Arsenalt fogadta az FA-kupa 3. fordulójában, és bár az Arsenal korán vezetést szerzett, a kiscsapat fordított, és 2-1-re győzött, ami az Arsenal búcsúját jelentette.

1993-ban a Liverpool már nem az a Liverpool volt, ami a 80-as években a BEK-ben vitézkedett, ugyanakkor egyértelmű esélyese volt a Bolton elleni párharcnak. Az idegenbeli 2-2 után nem sokan fogadtak volna a Boltonra az Anfielden, azonban a Wanderers 2-0-ra nyert és továbbjutott.

2003-ban az Everton a harmadik fordulóban a harmadik ligás Shrewsbury Townhoz látogatott, amelynek edzője az Everton legendás csapatkapitánya, Kevin Ratcliffe volt, és kevesen gondolták volna, hogy élete meghatározó csapatának sima továbbjutásán túl lesz még minek örülnie. Csapata azonban 2-1-re legyőzte a David Moyes vezette, már Wayne Rooneyt is a soraiban tudó Kékeket, és továbbjutott a 4. körbe.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/Bleacherreport.com; fotó: sportrajongo.hu/sportmarketings.hu/htafc.com)