Jump to content

Spanyol Kupa: Barca - Atletí a legjobb négy közé jutásért

2015. 01. 21. 08:15

Bő másfél héttel ezelőtt a hazai pályán játszó Barcelona szempontjából sorsdöntő mérkőzésnek tituláltuk az Atletico Madrid bajnoki rangadót. Azon a mérkőzésen a Barca - idei legjobb játékát nyújtva - győzte le a vendégcsapatot 3-1-re. A szerda este 10 órakor kezdődő Spanyol Kupa-negyeddöntő első mérkőzése abból a szempontból lehet ismételten sorsdöntő, hogy a párharc győztese toronymagas esélyese lesz a kupának.

A Spanyol Kupa idei sorsolásakor egy ágra került a három nagy: a két madridi csapat és a katalán óriás. A nyolcaddöntőben a madridi párharcot viszonylag simán, 4-2-es összesítéssel hozta az Atletí, míg a Barca két sima győzelemmel jutott tovább az Elche ellen. A bajnokság után most ismét találkoznak, remélhetőleg újabb nagy meccset játszva.

A Barcelonánál az elmúlt hónapok sokrétű káosza után nyugalom van: Leo Messi arcán ismét megnyilvánul a játék öröme, Luis Enrique először a szezonban egymás utáni két meccsen ugyanazt a kezdőcsapatot küldte a pályára, az állandóság, valamint az apróbb taktikai finomságok pedig a szezon eddigi legmagabiztosabb Barcelonáját eredményezték. Rakitic megkapta a tudásához méltó szerepet a középpályán, amit mind az Atletico, mind a Depor elleni maximálisan meghálált, Neymar egyre nagyobb szerepet vállal, Suarez ugyan még csetlik-botlik, de a benne rejlő potenciál hatalmas. Hátul is jól zár a Barca-retesz, Bravo nemcsak a Zamora-díjra pályázik egyre erőteljesebben, de az egy szezonban kapott legkevesebb gól rekordjának megdöntését is célba veheti. A nagy kérdés természetesen az, hogy az igencsak "pihenősre" vett évzáró után mire lehet elég a Barca jelenlegi lendülete, egyáltalán: tudja-e tartani ezt a szintet a katalán csapat a tavasz során, illetve, hogy Luis Enrique végleges, vagy csak azonnali "gyógyírt" talált a csapat gondjaira. A Matracosoknál továbbra is Diego Simeone áll a kormányrúdnál, és amíg ez így lesz, addig nagy valószínűséggel a csapat szurkolóinak nem sok aggódnivalójuk lesz: "Cholo" továbbra is nagyon okosan meccsel csapatával, az igazán fontos találkozókra rendre felszívják magukat (néha talán túlzottan agresszívan is játszanak), Fernando Torres újjászületése pedig újabb adu az argentin mester kezében. A nyáron igazolt Griezmann mára teljesen beépült, és abszolút vezére a csapatnak, Arda Turan továbbra is varázsol a középpályán, a védelem pedig - Moya kapus néhány "lepkéjét" leszámítva - továbbra is atombiztos. Simeone nem nagyon szokott sorrendet felállítani a megnyerhető kupák között, így a kulcsjátékosok nagy valószínűséggel kezdenek holnap, különös tekintettel arra, hogy az esetleges sikerrel karnyújtásnyira kerül a kupagyőzelem.

Ma este tehát Barcelona-Atletico, a visszavágóra egy hét múlva, január 28-án kerül sor a Vicente Calderónban

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó: sportrajongo.hu/frontgroup.ch/fcb.com)