Jump to content

Egy lépéssel közelebb a kupadöntőhöz a Tottenham

2015. 01. 21. 23:27

Hiába védekezett remekül a Sheffield United az Angol Ligakupa elődöntőjének odavágóján, végül nem bírták ki kapott gól nélkül az első osztályú Tottenham ellen, így Mauricio Pochettino legénysége Townsend tizenegyesének köszönhetően 1-0-ás előnyről várhatja majd a folytatást.

Nem lehetne azt állítani, hogy Nigel Clough gárdája, akik a Premier League idei meglepetéscsapatának számító Southamptont búcsúztatták az előző körben, bátortalanul játszott volna a találkozó során. Az első félidőben mindössze egyszer találta el a Tottenham a vendégek kapuját, az is egy gyengécske Eric Dier fejes volt. Tény, hogy a harmadosztályban szereplő Sheffield sem tudott helyzeteket kialakítani, de ennél jobb teljesítményt talán kicsit túlzás lett volna elvárni a kiscsapattól.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, az erős kezdőcsapatot kiállító Tottenham nem igazán találta a fogást alacsonyabban jegyzett ellenfelén, egészen a 74. percig. Ekkor Roberto Soldado beadásába ért bele kézzel Jay McEveley, a megítélt tizenegyest pedig Andros Townsend értékesítette magabiztosan.

Pochettino korántsem lehet elégedett csapata játékával, viszont ma este ennyi is elég volt ahhoz, hogy nagy lépést tegyenek a kupadöntő felé. A tegnap esti elődöntő első összecsapásán a Liverpool 1-1-es döntetlent játszott a Chelseavel szemben, így az sem elképzelhetetlen, hogy londoni házi rangadóra kerül majd sor a fináléban.

(st)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:goal.com)