Jump to content

Hummels marad a Dortmundnál?

2015. 01. 20. 20:28

A téli transzfer időszak teli van őrülettel, gyakran ilyenkor zajlanak le a legmeggondolatlanabb átigazolások, főképp az angol bajnokságban (gondoljunk csak Fernando Torresre). Ha viszont van olyan játékos, aki bármelyik Premier League csapatot erősíthetné, az Mats Hummels.

A Liverpool, Manchester United, Chelsea és Arsenal nagy bánatára viszont úgy tűnik, hogy a Borussia Dortmund középhátvédje nem megy sehova, a nyárig legalábbis. Hummels azt nyilatkozta, hogy teljesen boldog Dortmundban, és a Bajnokok Ligája szereplés hiánya sem jelenti majd a világvégét számára:

„Alapvetően nem kell a Bajnokok Ligájában játszanom ahhoz, hogy boldog legyek. Talán tényleg sokan távoznak majd, ha nem játszunk Európa legrangosabb kupájában, de biztos vagyok benne, hogy jövőre remekül fogunk teljesíteni, hacsaknem 15 játékosunk eligazol” – mondta a védő a Die Weltnek.

Kétségtelen, hogy Hummels erősítést jelentene a fent említett csapatoknak, hiszen a Chelsean kívül, egyik gárdáról sem lehetne állítani, hogy áttörhetetlen a védőfala. Leginkább Louis van Gaal együttesét érte kritika a védelme hiányosságai miatt, bár ez betudható volt a rengeteg sérülésnek is.

Annyi bizonyos, hogy a holland szakember nem fogja ezt annyiban hagyni, és a nyáron újra megpróbálja majd elcsábítani a dortmundi védelem legjobbját. Nehéz elképzelni, hogy Jürgen Klopp marasztalni tudja a világbajnokot, ha év végéig nem mozdulnak el a Bundesliga kiesőzónájából.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:bundesliga.de)