Jump to content

PL: Cazorla vezette győzelemre az Arsenalt

2015. 01. 18. 18:47

A Premier League 22. fordulójának legnagyobb rangadóját hozta vasárnap délután Manchester City – Arsenal mérkőzés. A góllal és gólpasszal jeleskedő Santi Cazorla vezérletével végül 2-0-ra nyert az Arsenal, így Arsene Wenger fiai kerültek 3 ponttal közelebb céljaik eléréséhez.

Mindkét együttesnek nagy szüksége volt a győzelemre: a hazaiak a Chelsea-vel igyekeznek tartani a lépést, míg a vendégek az első négy hely valamelyikére pályáznak. A két csapat legutóbbi hat találkozóján két sikert könyvelhettek el az Ágyúsok, szintén kettőt Manuel Pellegrini fiai, és ugyancsak két döntetlen született, így minden adott volt egy vérbeli, kiegyenlített rangadóhoz.
Az első említésre méltó jelenetre a játékrész derekáig kellett várni. A 23. percben Kompany borította fel Monrealt a tizenhatoson belül, és Mike Dean azonnal a büntetőpontra mutatott. Santi Cazorla állt oda elvégezni a tizenegyest, és hiába érezte az irányt Joe Hart, hárítani már nem tudott.
A bekapott gólt követően meglehetősen frusztráltnak tűntek a hazaiak, és bár többet birtokolták a labdát és irányították a játékot, helyzeteket már nem tudtak kialakítani. Így – talán némileg meglepőnek nevezhető módon – vendég vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.
Hiába várták sokan Frank Lampard bevetését, a szünetben Jovetic kapott elsőként lehetőséget, James Milner helyén. Ha nem is feltétlenül emiatt, de aktívabban kezdett a Manchester City, azonban az egyenlítő találat továbbra sem akart megszületni. A 63. percben végül beállt Lampard (Fernandinhot váltotta), és pár perccel később pályára lépett Rosicky is, akire valószínűleg elsősorban a labdatartás miatt számított Arsene Wenger.
A 67. percben aztán a semmiből megduplázta előnyét az Arsenal: Santi Cazorla ívelt egy szabadrúgást a hazai tizenhatosra, és a védőket megelőző Olivier Giroud zavartalanul bólintott öt méterről Hart kapujába.
Az újabb bekapott gól sem hozott nagy változást a játék képét illetően: továbbra is a City dominált, azonban hiába adogatott jól a mezőnyben Manuel Pellegrini együttese, az Arsenal kapuja előtt mindig rossz döntéseket hoztak Sergio Agüeróék.
A hátralevő időben több találat már nem született, így győzelmével az Arsenal fellépett az ötödik helyre, egy ponttal lemaradva a negyedik Manchester United mögött, míg a Manchester City már öt ponttal van lemaradva a listavezető Chelsea mögött.

Premier League, 22. forduló:

Aston Villa – Liverpool 0:2
Burnley – Crystal Palace 2:3
Leicester City – Stoke City 0:1
QPR – Manchester United 0:2
Swansea City – Chelsea 0:5
Tottenham – Sunderland 2:1
Newcastle United – Southampton 1:2
West Ham – Hull City 3:0
Manchester City – Arsenal 0:2
Everton – West Brom (hétfőn)

(forrás: sportrajongo.hu / fotó: 3djuegos.com)