Jump to content

PL: Pellegrini és Austin december legjobbjai

2015. 01. 17. 11:00

A Manchester City menedzserét, Manuel Pellegrinit választották az angol Premier League-ben december hónap legjobb szakvezetőjének. A chilei szakember győzelme nem meglepetés lévén vezetésével az év utolsó hónapjában a City hat mérkőzést játszott és egyen sem kapott ki.

A 61 esztendős Pellegrini vezetésével a bajnoki tabellán jelenleg a listavezető Chelsea mögött második City hat mérkőzéséből ötöt megnyert a maradék egyet pedig döntetlennel zárta. Ennek a nagy menetelésnek köszönhető, hogy a bajnoki címvédő nyolc pontról egy pontra tudta ledolgozni a Chelseavel szembeni hátrányát amely januárban immáron kettőre nőtt köszönhetően a manchesteriek Everton elleni döntetlenjének. Pellegrini angliai pályafutása során immáron harmadszorra nyerte el a hónap edzője címet, pont annyiszor ahányszor José Mourinho. A két remek szakembernek még van hova fejlődnie ami az egyéni elismeréseket illeti, hiszen Sir Alex Fergusson pont 24 darabbal számlál többet, mint két kollégája.

Ami pedig a játékosokat illeti, a hónap legjobbjának a Queens Park Rangers csatárát, azt a Charlie Austint választották aki a legeredményesebb angol labdarúgó a ligában. Austin decemberben a QPR hat góljából ötöt is magára vállalt így nagyban köszönhető neki, hogy csapata a megszerezhető 15 pontból 7-et be tudott gyűjteni. A csatár formája januárban ugyanakkor visszaesett, az új év első hónapjában Austin eddig mindössze egyszer talált be. Ez utóbbi egyfajta rekordnak is beillik, ugyanis korábban még nem volt példa arra, hogy a hónap játékosa - csatár esetében - a következő hónapban mindössze egyszer legyen eredményes. Austin jelenleg 13 góllal a PL góllövőlistájának második helyén áll kettővel lemaradva az éllovas Diego Costától.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:football365_com)