Jump to content

MU: Falcaónak bizonyítania kell, vagy mehet

2015. 01. 16. 15:25

Angol sajtóhírek szerint Louis van Gaal az angol Premier League-ben szereplő Manchester United menedzsere figyelmeztette Radamel Falcaót, hogy amennyiben a kolumbiai játékos nem bizonyítja be, hogy helye van a keretben akár már a januári átigazolási szezonban kereshet magának csapatot. A csatár a Southampton elleni mérkőzésen már a kispadra sem ülhetett le, ez is jól jelzi, hogy a holland menedzser messze nem elégedett a teljesítményével.

"Bizonyítania kell! Nem csak az edzéseken, hanem a meccseken is. Az én teóriám a következő, ezt a Southampton elleni meccs után is elmondtam. Számomra teljesen mindegy, hogy egy játékos 95 millió fontba, vagy csak 5 ezer fontba kerül, bizonyítania kell. Nem tehetek kivételt, még akkor sem, ha ez a külvilág számára érthetetlen is." - beszélt a holland tréner a hetente közel 300 ezer fontot kereső, ám a gólokkal és a jó játékkal egyelőre még adós Falcao helyzetéről.

A manchesteri klubbal kapcsolatban folyamatosan azt lehet hallani, hogy a januári átigazolási piacon nagyon aktív lesz, ám ezt van Gaal cáfolta a legutóbbi interjúja kapcsán.

"Nem hiszem, hogy annyira aktívak leszünk a téli átigazolási időszakban. Már csak azért sem mert a piacon jelenleg nincs túl sok olyan játékos akiről el lehet mondani, hogy klasszis. Csak azért, hogy költsük a pénzt nem fogunk igazolni. Csak abban az esetben veszünk meg bárkit is, amennyiben az a valaki jobb, mint a jelenleg a csapatban játszó riválisa."

Van Gaal beszélt a bajnoki esélyekről is és beismerte, hogy a bajnoki címhez még rengeteg munkát kell elvégeznie a csapatnak.

"Amennyiben bajnok akarsz lenni az olyan meccseket, mint a Southampton elleni volt meg kell nyerni. Ha az ilyen meccseket elbukod, akkor nem leszel bajnok. Jelenleg a célunk a Bajnokok Ligája és ez így is marad a szezon végéig. 21 mérkőzést játszottunk és ott vagyunk az élmezőnyben, ám az első négy hely valamelyikének megszerzése borzasztóan nehéz lesz lévén az ellenfelek nagyon erősek" - beszélt csapata esélyeiről a holland szakember.

A Mancheser United 21 fordulót követően a Premier League tabelláján a 4. helyen áll a listavezető Chelseatől 12 pontos távolságra. Az ötödik Arsenal mindössze egy ponttal van lemaradva a van Gaal legénységtől. A Manchester United a 22. fordulóban Queens Park Rangers csapatával játszik idegenben.

A 22. forduló érdekesebb párosításai:

Manchester City - Arsenal
Swansea City - Chelsea
Aston Villa - Liverpool
Newcastle United - Southampton

(fg)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:twitter)