Jump to content

Portugália: CR7 Eusébiót és Figót is lenyomta

2015. 01. 15. 12:31

Cristiano Ronaldo népszerűsége természetesen hazájában is elképesztő méreteket ölt. A Real Madrid friss aranylabdás játékosa odahaza is díjat nyert, az újságírók és a szurkolók szavazatai alapján ugyanis őt választották az elmúlt száz év legjobb labdarúgójának Portugáliában.

Ronaldo a szavazáson a tavaly január elején 71 évesen elhunyt legendás Eusébiót, valamint a Real és a Barcelona korábbi sztárját, Luís Figót is maga mögé utasította.

A 118-szoros válogatott labdarúgó hétfő este Zürichben, a nemzetközi szövetség gáláján vette át – pályafutása során harmadszor – a futballvilág legrangosabb egyéni elismerését, az Aranylabdát.

„Biztos vagyok abban, hogy Cristiano a történelem legjobb játékosa" – jelentette ki a 29 éves futballista menedzsere, Jorge Mendes, aki szerda este Ronaldo helyett átvette a díjat a portugál szövetség megalakulásának 100. évfordulója alkalmából Estorilban rendezett ünnepségen.
A díjazott azért nem lehetett jelen az eseményen, mert a Reallal készül a ma este sorra kerülő, Atlético Madrid elleni Király-kupa-visszavágóra.

(fg)
(Forrás:sportrajongo.hu, mti.hu/Fotó:mediatica.ro)