Jump to content

Labdarúgás: Szerdán is lesz miért izgulni

2015. 01. 14. 14:45

Az angoloknál az eldöntetlen FA Kupa találkozók visszavágói következnek, ahol döntetlen esetén hosszabbítás, majd tizenegyes párbaj. Az olaszoknál két mérkőzést rendeznek a kupában, míg a spanyoloknál négy visszavágón dönt a továbbjutókról.

A tegnapi FA Kupa izgalmak után, mikor is a négy találkozóból három hosszabbításban dőlt el, ezekből kettő pedig tizenegyes párbajban, ma három újabb találkozó ad okot izgalomra. A harmadosztályú Bradford hazai pályán fogadja a Championship kiesőjelöltjét, a Millwall. Az első találkozó 3-3-as döntetlenje után most is szoros csatára van kilátás. Az Ipswich meglepetésre kicsikarta a Southampton otthonában az újrajátszás lehetőségét, de így is a Szentek a találkozó esélyesei. A harmadik találkozó a Tottenham – Burnley mérkőzés, ahol szintén a hazai csapat számít esélyesebbnek.

Olaszországban Parma – Cagliari mérkőzés az első szerdai mérkőzés. A bajnokságban két kiesőhelyen álló csapat, akiknek megállapítható, hogy a bennmaradás sokkal fontosabb, mint a kupában vitézkedni. A párharc győztese a Juventus – Verona továbbjutójával fog találkozni a következő körben. Az esti találkozó a Torino – Lazio, ahol nehéz lenne megjósolni a találkozó végkimenetelét. Egy biztos, a győztes a tegnapi napon a 87. percben De Jong góljával győztes Milannal találkozik.

Spanyolországban négy meccset rendeznek a Copa del Rey-ben. A Bilbao a Celta Vigot fogadja, az idegenbeli 4-2 győzelem után a baszk együttes fél lábbal már továbbjutónak számít, akárcsak a Sevilla, mely 2-1 győzte le a Granadát idegenben, így otthon már kényelmesebb helyzetben van. Két másik találkozón viszont kiélezett csata várható. A Getafe az Almeriat fogadja, az első meccsen 1-1-es döntetlen született, így az első pillanattól támadnia kell a vendég csapatnak, míg a Villareal hiába nyert otthon 1-0-ra, kemény meccs vár rá a Real Sociedad otthonában.

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu, kép:htafc.com)