Jump to content

MU: 330 millióért vásárolhat be van Gaal

2015. 01. 07. 13:59

Brit lapértesülések szerint Louis van Gaal összesen 330 millió fontot költhet a Manchester United megerősítésére. A lapok természetesen összeszedték a lehetséges érkezőket, a névsor az összeg ismeretében pedig igen csak bő és persze egyik főszereplő sem olcsó.

Már a januári átigazolási szezonban megkezdheti a nagybevásárlást Louis van Gaal, a Manchester United holland menedzsere. A pénz ezúttal biztos nem lesz akadály, legalábbis az angol sajtó szerint, amely tudni véli, hogy a szakember 330 millió fontból gazdálkodhat. Ebből a summából bizony már szépen be lehet vásárolni és a szigetországi szaklapok meg is szellőztették, hogy kik érkezhetnek az Old Traffordra.
A Real Madrid által pár napja „beárazott” Raphael Varane az egyik, akit összeboronáltak a manchesteri klubbal, ám megszerzéséért komoly harcban lehet van Gaal portugál kollégájával, José Mourinhóval, aki szintén szeretné csapatában látni a francia védőt. Hallani lehet Ayoze Perez érkezéséről is, akit a Newcastle Unitedtől hozna el az MU mégpedig 10 millió font ellenében. Van Gaal állítólag honfitársára, a jelenleg az AC Milant erősítő Nigel De Jongra is kivetette a hálóját, érte 8 millió fontot kéne fizetni az olaszoknak. A drágább játékosok kategóriájába tartozik a francia Paul Pogba, akit ha meg akar szerezni a holland, akkor alaposan a zsebébe kell nyúlnia, ugyanis őt 50 millió font alatt a Juventus biztos, hogy nem engedi el, ha egyáltalán...Hallani lehet Nicolas Gaitan érkezéséről is, az argentin szélső jelenleg a Benficát erősíti, ám 18 millió font ellenében elképzelhető, hogy a portugálok lemondanának szolgálatairól. Könnyen elképzelhető, hogy a Southamtpon hátvédje, a fiatal Nathaniel Clyne is az Old Traffordra költözik hamarosan, érte becslések szerint 15 millió fontot kell leszurkolnia van Gaalnak, ám az ár lehet, hogy emelkedik lévén a fél Premier League sorban áll a 23 éves játékosért. A lapok szinte biztosra veszik, hogy a Fiorentina kolumbiai játékosa Juan Cuadrado januárban Manchesterbe költözik, így az olaszok lassan elkezdhetnek gondolkodni, hogy kivel pótolják. Anyagiakban mindenesetre nem lesz hiány, a United 30 millió fontot utalhat át a kolumbiai játékjogáért. Sokan szinte biztosra veszik Gareth Bale érkezését még annak ellenére is, hogy az egykori Tottenham játékos korábban kijelentette, hogy az MU-ban biztos, hogy soha sem folytatná. Nos, lehet, hogy kénytelen lesz ugyanis a Real Madrid valószínűleg nem mond majd nemet egy 100 millió fontos ajánlatra és azért gyaníthatóan Bale sem járna rosszul a klubváltással. A walesihez képest aprópénzért, de így is 25 millió font ellenében juthatna hozzá az MU Kevin Strootmanhoz, akit már régóta el szeretne hozni Rómából LVG és januárban megint megpróbálkozik nyélbe ütni az üzletet az olaszokkal. Állítólag az Atlético Madrid csapatkapitánya, Diego Godin is vörösbe öltözik a télen, Angel di Maria biztos örülne neki de gyaníthatóan az Old Trafford közönsége is. Godinért 28 milliót kérnek állítólag a madridiak, a 330 millióból futná rá. Szinte fillérekért jöhet az Aston Villától Ron Vlaar, a fentiek ismeretében legalábbis a hollandért kért 4 millió valóban annak számít. Végezetül pedig Mats Hummelsszel lesz teljes a lista, a Borussia Dortmund világbajnok védője a hírek szerint 25 millió font ellenében lehet a Manchester United játékosa. Persze mindez lehet, hogy csak pletyka, mindenesetre ne legyeünk meglepődve, ha januárban - legkésőbb az idény végén - a fent nevezett játékosok közül többen átteszik a székhelyüket Manchesterbe.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:dailymail.co.uk)