Jump to content

Liverpool: a hónap végén érkezhet a belga csatár

2015. 01. 05. 13:01

Szigetországi sajtóhírek szerint január végén megérkezhet a csatárgondokkal küszködő Liverpoolhoz Divock Origi. A belga játékos a Mersey-parti alakulat kötelékébe tartozik, ám jelenleg kölcsönben a Lille együttesét erősíti. Ahhoz, hogy Origi és a francia klub felbontsa a felek közti jelenleg érvényes szerződést, ahhoz Brendan Rodgerséknek 3 millió fontot kell fizetniük. Miután azonban az északír szakembernek égető szüksége van egy góllövőre, a pénz nem jelenthet akadályt.

A Liverpool még a brazíliai világbajnokság után éppen a Lille együttesétől szerződtette a fiatal belga csatárt, akit egy évre kölcsön is adott a francia klubnak. Azonban úgy esett, hogy a Liverpool első számú csatárai szépen lassan gólképtelenné váltak, így Brendan Rodgers elhatározta, hogy felbontattja a kölcsönszerződést és még a téli átigazolási szezonban az Anfield Roadra költözteti Origit. Az északír szakember terveit a tulajdonosi kör is támogatja, így nem jelent gondot, hogy a Mersey-parti alakulatnak 3 millió fontot kell majd átutalnia a Lille bankszámlájára a kontraktus idő előtti felbontása miatt.

A Liverpool a tavalyi idényben több, mint 100 szerzett góllal zárta az idényt, ám az első számú gólfelelős Luis Suárez a Barcelonához igazolt és a hiányát a mai napig nyögik a Vörösök. Brendan Rodgers nyáron a Southamptontól leigazolta Rickie Lambertet, valamint Lazar Markovicsot elhozta a Benficától és persze érkezett az AC Milan csapatától Mario Balotelli is. Az új érkezők ugyanakkor - Balotelli kivételével - bármennyire is eredményes szezont tudhattak maguk mögött, eddig nem tudták teljesíteni a velük szemben támasztott elvárásokat, egészen pontosan gólképtelenek.

Origi a Lille színeiben a most zajló bajnokságban 16-szor lépett pályára és összesen eddig négyszer volt eredményes, ez éppen négyszer több, mint amennyi bajnoki gólt szerzett a Liverpool színeiben Markovics és Balotelli.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:liverpoolecho.co.uk)