Jump to content

Tata Martino: Nem tanítottam semmit Barcelonában

2015. 01. 01. 19:15

Gerardo "Tata" Martino,  aki 2013-14-ben volt a Barcelona edzője, szokatlanul őszinte interjút adott egy argentin lapnak: sikertelen évet töltött a klubnál, hiszen nem nyertek semmit, ő maga eltörpült a sztárok mellett.

„Nem hagytam nyomot a Barcelonánál, se a csapat, se Messi teljesítményéhez nem tudtam hozzáadni semmit. Mondhatjuk, hogy kudarc volt, hiszen egy egy olyan csapatom volt, ami mindig nyerni szokott, de amíg én ott voltam, nem nyert semmit. A spanyol Szuperkupa nem számít, az szinte semmit sem jelent a Barcelonának."

Néhány komoly hibát is elkövetett a kispadon, de ezeket nem árulja el. „Csak azt mondom, amit érzek. Mondhatnám azt, hogy remek időszak volt, de hazudnék. Folyamatosan reflektorfényben voltam, sztárokkal, a világ legjobbjaival körülvéve, de nem ez volt az edzői karrierem csúcsa."

Tata Martinót 2006-tól 2011 végéig irányította a paraguayi nemzeti tizenegyet, amellyel a legjobb 8 közé jutott a 2010-es dél-afrikai vébén, a 2011-es Copa Americán pedig döntőtt játszott Uruguay ellenében. 58 mérkőzésével csúcstartó a paraguayi szövetségi kapitányok között.

2013-ban vállalta el a Barcelona irányítását, amellyel a spanyol bajnokságban és a spanyol kupában egyaránt ezüstérmet szerzett, a Bajnokok Ligájában pedig a legjobb 8 között búcsúzott az Atletico Madrid ellen.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/sportgéza.hu/wikipédia; fotó: sportrajongo.hu/fcb.com)