Jump to content

PL: Kane-parádé a londoni rangadón

2015. 01. 01. 20:45

A Premier League 20. fordulójának zárómeccsén a listavezető Chelsea látogatott a White Hart Lane-re. Mivel a Manchester City délutáni győzelmével pontszámban utolérte a vendégeket, így azoknak mindenképpen nyerniük kellett, csakúgy, mint a BL szereplést jelentő helyek egyikére hajtó Tottenham Hotspurnek. A találkozón végül 8 gól született, némileg talán meglepő elosztásban, elsősorban Harry Kane-nek köszönhetően.

Talán még maga José Mourinho sem sejtette a bajnokság kezdete előtt, hogy csapata ilyen elképesztő szériát fog produkálni a szezon első felében. A kékek legutóbbi 22 bajnokijukból 21-en veretlenek maradtak, csak a Manchester City tudja tartani velük a lépést.

A hazaiak nincsenek olyan kiemelkedő formában, mint a Chelsea, de a vasárnapi meccsre a legerősebb kezdőjét tudta nevezni Mauricio Pochettino, és Harry Kane jó formájában külön is bízhatott az argentin mester.

A Chelsea kezdte jobban a mérkőzést: a 18. percben Eden Hazard tört befelé a jobb oldalról, ám a hosszú alsóba tartó lövése a kapufáról kifelé pattant. Azonban Oscar eszmélt elsőként, és ismétlését Diego Costa továbbította közvetlen közelről a hálóba.

Fél óra játék után a fent említett Harry Kane egyenlített, némileg váratlanul. Balról húzott középre, és hiába rángatta Oscar, nagyjából 20 méterről visszalőtte a labdát a bal alsóba, Courtois hiába nyújtózkodott.

A 44. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Chadli törhetett kapura, laposan lőtt a kifutó honfitársa mellett, a kapufáról kipattanó labdára pedig Danny Rose érkezett elsőként, és továbbította azt az üres kapuba (hiába rúgott bele hatalmasat a késve becsúszó Gary Cahill).

Aztán amikor már mindenki a hármas sípszóra várt, jött a hideg zuhany a vendégek számára. Egy remek Eriksen – Kane összjátékot követően Cahill vágta fel utóbbit a tizenhatoson belül, így Phil Dowd büntetőt ítélt. Andros Townsend állt oda elvégezni a tizenegyest, és egy pontos lövéssel megduplázta a hazaiak előnyét.

A szünetben Oscar helyett Ramirest hozta be Mourinho, ezzel próbálva stabilizálni csapata középpályás védekezését. Azonban ez sem segített a kékeken, az 52. percben Harry Kane kapott labdát a tizenhatos sarkánál a bal oldalon, lefordult Maticsról, és kilőtte a hosszú alsót.

Tíz perccel később Faziót szerelte Eden Hazard a pálya közepén, kapura tört, majd egy Fabregasszal való kényszerítő után gurított a kapu jobb oldalába, így csökkentve kétgólosra csapata hátrányát.

A 78. percben lemásolta előző gólját a Tottenham: Nacer Chadli kapott labdát a tizenhatos bal sarkánál, megtolta Ivanovics mellett, és magabiztosan kilőtte a hosszú alsót. Ekkor már elég jó hangulat volt a White Hart Lane-en, a szurkolók már a hatodik gólt követelték.

Tíz perc sem telt el, és újra kétgólos volt a különbség. Eden Hazard lapos beadását küldte tovább Ivanovics, Costa még lemaradt a labdáról, azonban a hosszú érkező John Terry zavartalanul lőhetett Lloris hálójába.

Több találat azonban már nem született a mérkőzésen, így az 5-3-as győzelmével a Tottenham fellépett az ötödik helyre, míg a Chelsea holtversenyben az első.

(la)

(forrás: sportrajongo.hu / fotó: standard.co.uk)