Jump to content

PL: Rooney-nak elege lett

2014. 12. 30. 14:06

Az angol Premier League-ben szereplő Manchester United csapatkapitánya, Wayne Rooney megelégelte az angol bajnokságra jellemző a sűrű karácsonyi időszakot és a változások mellett kardoskodik. Rooney elégedetlensége érthető, hiszen csapatával az ünnepi időszak során tíz nap alatt négy tétmérkőzést játszik.

Az angol Premier League-ben ismeretlen folyamat a téli szünet, a szigetországban nem pihennek a csapatok és a játékosok hónapokat mint például a hazai NB I-ben és ennek nem feltétlenül az enyhébb időjárás az oka. A PL-re jellemző karácsonyi erőltetet menet ellen korábban már több szakember - többnyire külföldi - felemelte a hangját, ám most Wayne Rooney személyében egy prominens játékos is csatlakozott a változást sürgetők közé.

Rooney elégedetlensége érthető, hiszen a Manchester United együttese egy igen csak sűrű sorozatot tudhat maga mögött. Az MU vasárnap bajnokit játszott a Tottenham ellen, amely 0-0-s döntetlennel ért véget. Erre a mérkőzésre amúgy csupán 43 órával a Newcastle elleni PL-rangadót követően került sor, tehát a két mérkőzés között kevesebb, mint két nap telt el. A világ más bajnokságaiban ez nem fordulhat elő, ám ez a világ legerősebb pontvadászata, a Premier League ahol azonban most már többen változásokat sürgetnek.

"Remélhetőleg a jövőben ezen a döntéshozók változtatni fognak" - fakadt ki Rooney, aki szerint a mennyiség a minőség rovására megy. A válogatott csatár azt is hozzá tette, hogy a játékosok kizsigerelése sérülésveszélyhez vezet, hiszen nem tudnak eleget pihenni, nincs idő a regenerációra.

Az MU-ra a december 26. és január 4. közötti időszakban négy tétmérkőzés vár:

December 26.: Newcastle - hazai bajnoki, a manchesteriek 3-1-re nyertek
December 28.: Tottenham - idegenbeli bajnoki, végeredmény 0-0
Jauár 1.: Stoke City elleni idegenbeli bajnoki
Január 4. Yeovil - FA Kupa 3. forduló, idegenbeli mérkőzés

Luis van Gaal ugyanakkor nem "bukott" ki annyira a sűrű program miatt, a holland szakember szerint mindez az angol futballkultúra része, ugyanakkor azzal ő is tisztában van, hogy játékosainak nem sok idő jut a pihenésre és ez még visszaüthet az idény hátralévő részében.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:manutdfanatics.hu)