Jump to content

A börtönviselt Bayern-védő Brazíliában kezd új életet

2014. 12. 19. 13:59

A Sao Paolo együttesénél készül pályafutásának második felvonását beindítani Breno, a Bayern München börtönviselt védője. A játékost 2011-ben négy év börtönre ítélték, miután bűnösnek találták szándékos gyújtogatás vádjában. Breno a német törvények értelmében el kell hogy hagyja Németországot és csak három év múlva térhet vissza, ki tudja, talán ismét Bayern-játékosként.

Breno 2008-ban nagy reményekkel szerződött a Bayern Münchenhez, ám sérülések is ilyen-olyan okoknál fogva valós tudását soha sem tudta megmutatni. 2011-ben mindössze 23 évesen aztán igen komolyan megfordult vele a világ, ugyanis alkoholos befolyásoltság alatt felgyújtotta az általa bérelt másfél millió euró értékű luxusházat, amiért később négy éves börtönbüntetésre ítélték. Brenót 13 hónap elteltével feltételesen szabadlábra helyezték, közben részmunkaidőben másodedző volt a Bayern München U23-as csapatánál. A védő azonban nem maradhat a Bayern csapatánál, ugyanis a német törvények szerint a letöltendő börtönbüntetést kapó külföldi állampolgárokat hat évre kitiltják automatikusan az országból. Miután Breno esetében nem áll fenn a bűntény megismétlése, a játékost "csak" három évre tiltják ki.

A brazil játékos így most kénytelen visszatérni Brazíliába, ahol a hírek szerint a Sao Paolo csapatánál próbál szerencsét, ott ahol korábban is játszott. Breno második esélyként fogja fel ezt a helyzetet és reméli, hogy a pályafutása új irányt vesz és talán három év múlva visszatérhet Németországba, akár Bayern-játékosként.

A védő karrierje során 58 alkalommal szerepelt a Bayern színeiben, míg a brazil válogatottal olimpiai bronzérmet szerzett.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:sport.yahoo.com)