Jump to content

Serie A: nem jött össze a zsinórban 26. hazai győzelem a Juvénak

2014. 12. 14. 15:40

Huszonöt sorozatban megnyert hazai bajnoki után 1–1-re végzett a Sampdoriával a Juventus az olasz élvonalbeli bajnokság (Serie A) 15. fordulójában. A torinóiak Patrice Evra góljával kerültek előnybe az első félidőben, de a szünet után Manolo Gabbiadini egyenlíteni tudott. Amennyiben a Roma nyer a Genoa vendégeként, egy pontra csökkenti hátrányát az élen álló Zebrák előtt.

A Juventus címvédőhöz méltóan kezdett, óriási mezőnyfölényt alakított ki, a dobogóra hajtó Sampnál szinte alig-alig volt a labda az első percekben. A 4. percben Roberto Pereyra készített le a tizenhatos bal sarkánál érkező Carlos Téveznek, az argentin pedig belsővel tekert a rövid alsó felé, de Sergio Romero nagyot vetődve szögletre tolta a labdát. A 11. percben Álvaro Morata lövését hárította az argentin kapis, aki egy perccel később már tehetetlen volt: Stephan Lichsteiner kanyarított középre egy szögletet a bal oldalról, a hosszún érkező Patrice Evráról lemaradt Vasco Regini középen, így a védő az ötösről a bal alsóba bólintott. A francia válogatott játékosnak ez volt az első gólja a Juventus színeiben a bajnokságban. (1–0) A 21. percben Claudio Marchisio eresztett meg egy életerős löketet a bal oldalról, 18 méterről, de Sergio Romero nagy bravúrral szögletre tolta a labdát.

A fordulás után mintha egy teljesen másik Sampdoria futott volna ki a gyepre, a vendégek sokkal harcosabban és pontosabban játszottak. Ennek meg is lett az eredménye: az 51. percben a csereként beálló volt Juve-játékos, Manolo Gabbiadini kapott labdát a tizenhatos vonalánál a jobb oldalon, s egy csel után remekül tekert a hosszú alsóba, a vetődő Buffon nem érhetett oda a jól helyezett lövésre. (1–1) A gól után Arturo Vidal előbb fölé lőtt a tizenhatoson belül, majd öt méterről fejjel sem tudta eltalálni a kaput a chilei középpályás. Kihagyott lehetőségekből nem volt hiány: a 76. percben Eder lövését fogta könnyedén Gigi Buffon, majd négy perccel később a túloldalon a csereként beálló Fernando Llorente fejelt Romero kezébe Marchisio szöglete után. A 83. percben Evra bal oldali beadása után Pogba vette át parádésan a labdát középen, de Palombo egy pazar becsúszással tisztázott.

A hajrában gól már nem esett, így a Juventus 2013 májusa óta először nem tudott megnyerni egy hazai bajnokit (25 meccs után).

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/nso.hu; fotó: sportrajongo.hu/gazetta.it/bola.liputan6.com)