Jump to content

Seria A : Milan - Napoli rangadó a dobogó alsó fokáért

2014. 12. 14. 09:00

Vasárnap este 20 óra 45 perctől Milánóban rendezik a Seria 15. fordulójának rangadóját, a Milan - Napoli találkozót.  A bajnoki címért folytatott csatába nem nagyon lehet a két csapatnak a későbbiekben beleszólása, ugyanakkor a Bajnokok Ligája selejtezőt jelentő harmadik hely, no meg a presztízs szempontjából nagyon fontos ez a mérkőzés mindkét csapatnak.

A Milan a tavalyi, balulsikerült szezon után Filippo Inzaghit nevezte ki a csapat élére, akinek minimális edzői tapasztalata volt, és nem is nem vállalt könnyű feladatot: anyagi források híján fiatal tehetségekből (De Sciglio, Niang, Shaarawy) és rutinos játékosokból (Rami, de Jong, Zaccardo, Mexes, Essien) álló kerettel kell minél jobb eredményt elérnie. Nem nagyon vallott eddig szégyent: a papíron gyengébb csapatokat legyőzte, az erősebbektől kikapott a Milan, és így áll a tabella hatodik helyén, 14 ponttal lemaradva az éllovas Juventus mögött, de csak 3 pontra a BL-selejtezőt érő harmadik helytől. A nyári igazolások közül egyértelműen bevált az ex-Romás Jeremy Menez, aki 14 meccsen 7 gólt szerzett eddig. Nagy talány a Fáraó, Stephan el Shaarawy: Ibrahimovic távozása után szinte berobbant a Milanba és az olasz válogatottba, azonban Balotelli tavalyi téli érkezése, valamint az időközben elszenvedett sérülések nem tettek jót neki: továbbra is csak keresi a formáját, 11 idei meccsén mindösszesen 1 gólt lőtt, és állítólag a Milan bevonta a Dortmundnak tett ajánlatába, amellyel Ciro Immobilét kívánják visszacsábítani Olaszországba.

Nápolyban a botrányos szezonkezdet Rafa Benítez székét igencsak megingatta, azonban október elején összekapta magát a Napoli: legyőzte otthon a Romát, idegenben a Fiorentinát idegenben, ennek köszönhetően áll a tabella 5. helyén, valamint magabiztosan jutott tovább az Európa Liga csoportköréből is. Benítez a kezdőcsapatát úgy tűnik, megtalálta, a kiegyensúlyozottságot még keresi: a Napoli képes a Roma legyőzése után 3-3-as döntetlent játszani otthon a Cagliarival, majd emberhátrányban egyenlíteni a kiválóan szereplő Sampdoria otthonában, ezt követően pedig az Empoli ellen hazai pályán pocsék játékkal 0-2-re "égni" a szünetben. A gárda vezéralakjai közül Higuaín és Callejon nagy formát fut (7 illetve 8 gólt szereztek 14 bajnokin), Marek Hamsík hosszú hónapok óta bemutatott gyenge formájára azonban már a szurkolók is felfigyeltek, amkor a játékos feleségétől férje játékát a lelátón kérték számon az Empoli elleni hazai bajnokin...

Papíron a Napoli erősebbnek tűnik az átalakulás alatt álló Milan ellen, azonban a hazai pálya nagy segítségére lehet a piros-feketéknek. Egy biztos: a genovai csapatok mindenki számára váratlan előretörésével a dobogó alsó fokáért folytatott harc többfrontossá vált, így az egymás elleni eredmények nagy jelentőséggel fognak bírni a szezon végén.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó: sportrajongo.hu/sportfogadok.net/footballtips.com)