Jump to content

Paulo Sousa klubja kigúnyolta a Liverpoolt

2014. 12. 10. 09:00

A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában kedden a Basel a Liverpool otthonában lépett pályára azzal a tudattal, hogy ha nem kap ki akkor bejut az egyenes kieséses szakaszba. Paulo Sousa együttese végül 1-1-es döntetlent ért el az Anfield Roadon, az egy pont pedig éppen elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy kivíva a továbbjutást. A svájci klub munkatársai a győzelmi mámorban talán egy picit elfeledkeztek a sportszerűségről és egy gúnyos képet tettek ki ellenfelükről.

A házigazda Liverpool csak győzelem esetében vívta volna ki a továbbjutást a BL egyenes kieséses sorozatába, ám ennek ellenére a vendég Basel kezdett lendületesebben az Anfield Roadon. A hazaiak bár legutóbbi négy mérkőzésükön nem kaptak ki, messze nem várhatták csúcsformában az összecsapást. A Pool kezdőjében ott volt Steven Gerrard, ám a legendás játékos sem tudott megfelelő lendületet adni együttesének, amely a 25. percben hátrányba is került miután Fabian Frei 18 méterről kilőtte az alsó sarkot. Nem sokkal ezután növelni tudta Paulo Sousa együttese az előnyét, ám Gashi gólját a játékvezető les címén érvénytelenítette. A félidőben Brendan Rodgers cserékkel próbálta meg felfrissíteni együttesét, beküldte Morenót és Markovicsot, ám utóbbi 15 perc elteltével már jöhetett is le, ugyanis a játékvezető kiállította, mert visszacsapott Safari arcába. A Liverpool innentől kezdve borzasztó nehéz helyzetbe került, ám Steven Gerrard parádés szabadrúgásgóljával a 81. percben kiegyenlített. A vezetést ugyanakkor már nem tudta megszerezni, mert bár voltak helyzetek itt is ott is, több gól már nem született a mérkőzésen így a Basel az 1-1-es végeredménnyel továbbjutott. A győzelmi mámorban úszó svájciak nem sokkal később egy igen gúnyos képet raktak ki Twitter oldalukra, amelyen a Liverpool szurkolóinak legendás dalának címét lehet olvasni, valamint azt ábrázolja amint a Tottenham és a Chelsea egy-egy játékosa lekísér a pályáról egy Pool futballistát.


A képet persze a humor oldaláról is meg lehet fogni, ám talán szerencsésebb lett volna, ha nem az FC Basel hivatalos oldalán jelenik meg, csupán a sportszerűség miatt.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:twitter, dailymail.co.uk)