Jump to content

Serie A: Csúnya meccsen verte a Genoa a Milant

2014. 12. 07. 16:59

A Serie A 14. fordulójának délutáni rangadójának kérdése az volt, hogy melyik csapat tudja kihasználni a Napoli újabb botlását és közelebb kerülni a Bajnokok Ligáját pozícióhoz. A mérkőzés érdekessége, hogy 22 szögletet láthatott a közönség, gólt viszont csak egyet, ami pont egy sarokrúgás után születet.

A játékrész első felében a Milan előtt adódott több lehetőség. A Honda, Menez, El Shaarawy támadótrió több lehetőséget is kidolgozott, de a befejezéssel adódtak problémák. A lövések erőtlenek illetve középre mentek, így a Genoa kapusa, Perin könnyen tudta hárítani a helyzeteket. A Genoa csak pontrúgások után tudott veszélyeztetni, igaz, abból volt lehetőségük bőven, az első félidőben ugyanis 10 szögletet végezhettek el. A 32. percben éppen egy sarokrúgást követően az előrehúzódó balhátvéd, Antonelli bólintott kapura, és Diego Lopez hiába vetődött, a labda a kapufa segítségével a hálóba került. A Genoa ezzel megszerezte a vezetést. A Milan továbbra is támadásban maradt, ám helyzeteik kimaradtak, komoly veszélyt egyik lehetőségük sem okozott, míg a hazaiak is egyre több helyzetet dolgoztak ki, egy alkalommal Boneranak kellett a gólvonalról tisztáznia.

A második félidő a vártnál sokkal szerényebb játékot hozott. Helyzetek helyett inkább az indultok kerültek előtérbe. Rengeteget reklamáltak a Milan játékosok, illetve az adok-kapok mindkét oldalon ott volt. A játékvezető 5 sárgát osztott ki ebben a félidőben, de több esetben, mikor indokolt lett volna nem fegyelmezett lappal. A második félidő színvonalát jól mutatja, hogy míg az első 45 percben a csapatok 9 alkalommal találták el a kaput, addig a másodikban mindösszesen egyszer. Ehhez az is hozzátartozik, hogy Mexes illetve Bonaventura is közelről a kapu mellé illetve fölé bombázott. A játékosok többet a találkozó végéig többet foglalkoztak a játékvezetővel és egymással, így az eredmény nem változott.

A Genoa ezzel a győzelmével immáron bronzérmes pozícióban, míg a Milan a hetedik helyen szerénykedik, 5 pont távolságra a BL-t jelentő helytől, melyet mostani ellenfele birtokol.

Genoa – Milan 1:0 (Antonelli ’32)

Vasárnapi eredmények a Serie A-ból:

Napoli – Empoli 2:2 (Zapata ’67, de Guzman ’72 ill. Verdi ’19, Rugani ’53)
Atalanta – Cesena 3:2 (Benalouane ’45+1, Stendardo ’50, Moralez ’52 ill. Defrel ’31, ’43)
Parma – Lazio 1:2 (Palladino ’45 ill. Mauri ’45+3, Anderson ’59)

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu kép: SerieA.it)