Jump to content

PL: Tovább menetel a Chelsea

2014. 12. 04. 10:00

A Premier League 14. fordulójában a listavezető, mindeddig veretlen Chelsea a BL helyezésre pályázó, javuló tendenciát mutatót Tottenham Hotspurst fogadta. José Mourinho együttese a házi gólkirály, Diego Costa nélkül próbálta megállítani a legutóbbi 3 meccsén 9 pontot szerző vendégeket.

A mérkőzés első helyzete a Spurs nevéhez fűződött: Lennon jobb oldali beívelését követően Harry Kane bólintott, azonban fejesét a keresztléc hárította. 4 perccel később megint a fiatal támadó tört be Cahill szorításában a tizenhatosra, de éles szögből leadott lövése keresztbe elszállt a kapu előtt. Az első negyedórában időnként úgy tűnt, mintha Mourinhóékat meglepte volna a vendégek bátor játéka.

A 19. percben aztán a semmiből megszerezte a vezetést a Chelsea. Egy remek Hazard-Drogba-Hazard kényszerítőt követően a belga bombázott az ötös sarkáról Lloris kapujába.

Láthatóan lendületbe jöttek a hazaiak a góltól, és a 22. percben rá is tették a másodikat. Oscar passzát követően a leshatárról lépett ki Didier Drogba és passzolt estében Hugo Lloris mellett a vendégek hálójába.

A Spurs a gyorsan bekapott két gól okozta kezdeti sokkot egész gyorsan levetkőzte, és rendezni tudta sorait. Azonban gólhelyzetek kialakítására már nem futotta az erejéből, és a Chelsea sem veszélyeztett, így kétgólos hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidőben a Tottenham birtokolta jóval többet a labdát, de fölényüket nem tudták gólra váltani. Olyannyira nem, hogy a 73. percben a Drogba helyére beálló Rémy balról kapott egy labdát, lebirkózta Verthongent, majd kilőtte a hosszú alsót.

Az utolsó kicsit több, mint negyedórában már nem esett több gól, így a hazaiak továbbra is veretlenül állnak a tabella élén, míg a vendégek ismét egy picit távolabb kerültek a BL álomtól.


Szerdai eredmények – Premier League 14. forduló:


Arsenal – Southampton 1:0

Chelsea – Tottenham Hotspur 3:0

Everton FC – Hull City 1:1

Sunderland – Manchester City 1:4


(la)


(forrás: sportrajongo.hu / fotó:mirror.co.uk)