Jump to content

PL: Londoni rangadókat hoz a hétközi forduló

2014. 12. 02. 14:00

Hétközi fordulót rendezneka az angol Premier League-ben, a 14. forduló nem lesz menets a rangadóktól. Az eddig remeklő Southampton az Arsenal otthonába látogat, a listavezető Chelsea a hullámzóan teljesítő Tottenhamet fogadja, míg a gyengélkedő Liverpool a Leicester City ellen folytatná a felzárkózást.

Lassan közelegnek az ünnepek, azonban a Premier League csapatai nem pihennek. Sőt, most indul be csak igazán a decemberi meccsdömping. A tabella utolsó helyén álló Leicester Citynek úgy kellenek a pontok, mint egy falat kenyér. Kérdés, hogy meg tudják-e fogni a mostanában könnyen zavarba hozható Liverpoolt. A vörösök a hétvégén szerezték meg első (és egyben utolsó) győzelmüket novemberben, Glen Johnson önfeláldozó fejesgóljával verték a Stoke City-t. Brendan Rodgers fiaira is ráfért már a sikerélmény, mivel a gyatra bajnoki és BL szereplés miatt sokan az északír menedzser távozását pedzegették.

Szerdán városi rangadót rendeznek Londonban, a Spurs vendégeskedik a Stamford Bridge-en. A mindez idáig legyőzhetetlennek bizonyuló Chelsea a hétvégén nem tudta bedarálni a hősiesen védekező Sunderlandet. Ez volt az első alkalom ebben a szezonban, hogy José Mourinho együttese nem talált ellenfele hálójába, de még így is 6 pont előnnyel vezeti a bajnokságot a Manchester City előtt. A hetedik helyezett Tottenham a hullámzóan teljesít, de csupán 2 pont a hátrányuk a 4. Manchester Unitedhez képest, és pontot vagy pontokat kell szerezniük ha nem akarnak lemaradni.

De nem a fenti lesz az egyetlen rangadó szerda este Londonban. A harmadik helyen álló Southampton látogat az Emiratesbe, a hatodik helyezett Arsenal otthonába. A Szenteket gyakorlatilag mindenki leírta a szezon előtt, miután a nyáron távozott a csapat gerince – Dejan Lovren, Luke Shaw, Adam Lallana, Rickie Lambert – és a menedzser, Mauricio Pochettino is. Ennek ellenére nem estek össze a déliek, és Ronald Koeman vezetésével olyan szezont produkálnak, amelyre senki – valószínűleg még maga a holland mester sem – számított. Jól sikerültek az igazolások, az Eredevisie-ből érkező Tadic és Pelle is beválni látszik, de gyakorlatilag felesleges bárkit is kiemelni, mivel mindenki nagyon jól teljesít. Ennek is köszönhető, hogy féltávnál a harmadik helyen áll a Soton, és csak a legutóbbi fordulóban tudta őt megelőzni a Manchester City.

Premier League 14. forduló:

Burnley – Newcastle United

Leicester City – Liverpool

Manchester United – Stoke City

Swansea City – Queens Park Rangers

Crystal Palace – Aston Villa

West Bromwich Albion – West Ham United

Arsenal – Southampton FC

Chelsea – Tottenham Hotspur

Everton FC – Hull City

Sunderland – Manchester City

(la)

(forrás: sportrajongo.hu / fotó:kdramastars.com)