Jump to content

PL: Happy end az álmok színházában

2014. 12. 02. 23:30

A Premier League 14. fordulójának keddi játéknapján a Mark Hughes vezette Stoke City látogatott az Old Traffordra. A vendégeknél mostanában akadozik a gépezet, míg a United az utóbbi időben kezd magára találni és már a negyedik helyen áll.

Az első nagy helyzetre a 16. percig kellett várni, amikor is Begovic passzát lopta le Van Persie a jobb oldalon, centerezett, azonban Herrera csúnyán a kapu fölé lőtt 15 méterről.

Öt perccel később viszont javította hibáját a spanyol: elhúzott a bal szélen, beadott, és a túloldalon érkező Fellaini nagyjából 5 méterről bólintott a tehetetlen Begovic hálójába. A gólt követően is többnyire manchesteri lábakon vándorolt a labda, a hazaiak akarata érvényesült.

A 39. percben aztán a semmiből egyenlített a Stoke. Krkic tört a hazai tizenhatoson belülre, őt még szerelni tudták a hazai védők, azonban a lecsorgó labdát N'Zonzi zúdította a hosszú alsóba 20 méterről. A félidő hátralevő részében több gól már nem esett, így 1-1-gyel vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt: továbbra is a Manchester birtokolta jóval többet a labdát, azonban a 60. percig meddőnek bizonyult a fölényük. Egy óra játék után Mata tekert be egy szabadrúgást a kapu elé a jobb oldalról, és a labda végül a nagy kavarodás közepette érintés nélkül kötött ki a vendégek hálójában

.Hiába cserélték be a hátralevő időben többek közt Falcaót, illetve Peter Crouchot, több gól már nem született a mérkőzésen, így a United megőrizte negyedik, BL indulást jelentő helyét, míg a Stoke maradt a tizenkettedik.

Keddi eredmények: Premier League 14. forduló:


Burnley – Newcastle 1:1

Leicester City – Liverpool 1:3

Manchester United – Stoke City 2:1

Swansea – QPR 2:0

Crystal Palace – Aston Villa 0:1

West Brom – West Ham 1:2


(la)


(forrás: sportrajongo.hu / fotó: skysports.com)