Jump to content

Balotelli: ezúttal rasszista botrány

2014. 12. 02. 12:24

Mario Balotelli, a Liverpool csatára ismét a támadások kereszttüzébe került, igaz megint tett érte jócskán. Az extravagáns botrányhős ezúttal az imsert videójáték főszereplő, Super Mario képét posztolta az Instagram oldalára amivel még nem lett volna baj, ám a képen látható feliratok rasszista és antiszemita jellegűek voltak. Balotelli ellen az Angol Labdarúgó-szövetség vizsgálatot indított.

Balotelli ezt a képet jelentette meg a fényképmegosztó oldalán, az Instagrammon:


A képen a szöveg magyarul a következőt jelenti: „Ne legyél rasszista! Legyél olyan, mint Mario! Ő egy japán ember által megalkotott olasz vízvezeték-szerelő, aki angolul beszél, és úgy néz ki, mint egy mexikói. ...úgy ugrik, mint egy fekete ember, és úgy ragadja meg a pénzérméket, mint egy zsidó.”
A Balotelli által kiposztolt képén durva általánosítások olvashatóak, melyeket sokan joggal tarthatnak sokan sértőnek, ugyanakkor a futballista nem saját bevallása szerint sokkal inkább anti-rasszista felhívást szeretett volna közzé tenni, ami viszont nagyon rosszul sült el. A 24 éves támadó később törölte a bejegyzést, amellyel kapcsolatban a Liverpool szóvivője azt mondta a BBC-nek, hogy a klub teljes mértékben elhatárolódik tőle.
Az olasz válogatott csatár a Twitteren azért "odaszólt" az őt kritizálóknak: „Az anyám zsidó, szóval mindannyian befoghatjátok” - mondat nekik szólt, majd később bocsánatot kért a képért, amivel akaratlanul is, de többeket megbántott.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:twitter, mirror.co.uk)