Jump to content

Premier League: Felemás londoni hétvége

2014. 11. 10. 10:13

Robog a Chelsea és a Southampton, botlott a City és az Arsenal, és továbbra is vergődik a Liverpool. Hétvégi PL-összefoglaló következik!

A forduló rangadóján a gyengélkedő Liverpool fogadta a listavezető és veretlen Chelsea-t. Talán még maga Can is meglepődött amikor a kilencedik percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, egy megpattanó lövéssel. Ám nem örülhetett sokáig a Pool, öt perccel később Cahill egalizált egy szögletet követően. A gyors ütésváltás után magához ragadta a kezdeményezést a vendégcsapat, és a hátralevő időben többnyire a liverpooli térfélen zajlott a játék. A 67. percben tudta végül gólra váltani fölényét a Chelsea: Diego Costa szezonbeli tizedik találatával beállította 2-1-es végeredményt.

A Burnley elkönyvelhette szezonbeli első győzelmét Barnes 50. percben szerzett góljával a Hull City ellen, ám nem érhették utol az utolsó előtti QPR-t, mivel a londoniak nagy meglepetésre döntetlent játszottak a Manchester Cityvel. Kétszer is vezettek a házigazdák, ám Agüero mindkétszer egyenlíteni tudott.

A szezon meglepetéscsapata, a Southampton Shane Long duplájával győzte le a továbbra is kieső helyen szerénykedő Leicester City-t, míg a 11 meccsen mindössze 5 gólt szerző Aston Villa értékes – nem meglepő módon gól nélküli – döntetlent ért el az amúgy erőn felül teljesítő West Ham ellen. A Manchester United az Old Traffordon fogadta a Crystal Palace-t, és Juan Mata góljával aratott nyögvenyelős győzelmet.

Vasárnap az Everton lopott pontot a Sunderland vendégeként, és így pontszámban utolérte a White Hart Lane-en vereséget szenvedő Tottenhamet. A Newcastle a Liverpool múlt heti legyőzéséből erőt merítve magabiztosan győzött a Birminghamben a West Brom ellen, míg a Swansea nagy meglepetésre fordítani tudott és legyőzte az Arsenalt.

Premier League 11. forduló:

Liverpool – Chelsea 1:2 (1:1)
Burnley – Hull City 1:0 (0:0)
Manchester United – Crystal Palace 1:0 (0:0)
Southampton – Leicester City 2:0 (0:0)
West Ham United – Aston Villa 0:0 (0:0)
Queens Park Rangers – Manchester City 2:2 (1:1)
Sunderland – Everton 1:1 (0:0)
Tottenham Hotspur – Stoke City 1:2 (0:2)
West Bromwich Albion – Newcastle United 0:2 (0:1)
Swansea City – Arsenal 2:1 (0:0)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:dailymail.co.uk)