Jump to content

Pletyka: Guardiola váltja Pellegrinit?

2014. 11. 07. 10:35

A mértéktartónak nem igazán nevezhető caughtoffside.com oldal meglepő hírrel állt elő ma délelőtt. A portál szerint Pep Guardiola lehet a Manchester City következő szakvezetője, ugyanis a manchesteri klub vezetősége nincs megelégedve Manuel Pellegrinivel. Az oldal klubhoz közeli információra hivatkozva azt írja, hogy a Bayern München jelenlegi vezetőedzője nyáron válthatja chilei kollégáját.

Mindez természetesen egyelőre csak a pletyka kategóriáját meríti ki, igaz annak is a legmeredekebb változatát. A Bayern München háza táján ugyanis jelenleg minden a legnagyobb rendben van, a klub gazdaságilag igen csak erős lábakon áll, ám ami még ennél is fontosabb, hogy a csapat minden fronton sikeres. A bajnokságban és a BL-ben immáron összesen 12 mérkőzés óta veretlen, a német pontvadászatot magabiztosan vezeti a BL-ben pedig két fordulóval a csoportkör vége előtt már bebiztosította továbbjutását ráadásul biztos, hogy első helyen jut tovább.

Ennyire nem rózsás a helyzet a Manchester City háza táján, ugyanis a bajnoki címvédő a Premier League-ben jelenleg csak a harmadik hátránya pedig már hat pont a rivális Chelsea együttesével szemben. A City ráadásul idén is árnyéka önmagának a BL-ben, négy forduló után még nyeretlen, két pontjával a csoprot utolsó helyén szerénykedik, igaz továbbjutási reményei matematikailag még élnek.

A City-hez közeli források azt mondják, hogy Pellegrini alatt bizony inog a kispad és a vezetőség már keresi az utódját, akit a nyáron ki is neveznének a chilei helyére. Az elsődleges célpont Pep Guardiola, ám a spanyol szakember érkezése valószínűtlennek látszik. Az edzői pályfutását az akkor világverő Barcelona vezetésével megalapozó edzőt több európai élcsapattal hírbe hozták már, többek között említették a nevét az Arsenallal a Chelseavel és a Manchester Uniteddel is, ő maga pedig nem is olyan rég kijelentette, hogy bizony szívesen dolgoznak Angliában. A City-hívek viszont jobb ha nem dörzsölik előre a tenyerüket, ugyanis Guardiola célállomásként akkor nem a City-t, hanem az MU-t említette.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:uefa.com;latercera.com)