Jump to content

Van Gaal: Van Persie hülyeséget csinált

2014. 10. 27. 10:53

Nem volt felhőtlen az öröme Louis van Gaalnak, a Manchester United menedzserének ugyanis a Chelsea elleni rangadón az egyenlítőgólt szerző Robin van Persie a találat után elragadtatta magát. A holland válogatott támadó levette a mezét ezért felesleges sárga lapot kapott a játékvezetőtől, a könnyelműség pedig a szakvezető szerint még visszaüthet.

Az angol Premier League hétvégi fordulójának leginkább várt találkozója természetesen a Manchester United-Chelsea rangadó volt. A derbi 1-1-es döntetlennel ért véget, a londoniaknál Didier Drogba míg manchesteri részről Robin van Persie volt a gólszerző. A holland ráadásul a találkozó hosszabbításában talált be és az egyenlítés olyannyira feldobta, hogy magáról megfeledkezve levette mezét és így ünnepelt az Old Trafford közönségével együtt. A "performansz" természetesen nem nyerte el a játékvezető, Phil Dowd tetszését aki sárga lappal jutalmazta van Persiet.

Az összecsapás utáni sajtótájékoztatón Louis van Gaal nem is ment el szó nélkül játékosa cselekedete mellett, melyet finoman fogalmazva nem tartott túl okos húzásnak.

"Elég hülye reakciót váltott ki belőle a gól. Természetesen lehet valaki feldobott egy ilyen helyzetben, de nem kell levenned a mezed, mert akkor ugye sárga lapot kapsz. Nem volt túl okos húzás van Persietől, hogy erre nem figyelt" - beszélt a rutinos csatár félresikerült ünnepléséről van Gaal.

A Manchester Unitedre a következő fordulóban egy újabb rangadó vár, mégpedig a City ellen városi derbi. Van Gaal reményei szerint játékosa azon a rangadón is betalál majd, de azért bízik benne, hogy ezúttal a mez a helyén.

(fg)

(forrás:sportrajongo.hu/Fotó:express.co.uk;zimbio.com)