Jump to content

Topligák: Szombati érdekességek

2014. 10. 25. 13:34

Szombaton egész Európa, sőt az egész világ a Real Madrid – Barcelona mérkőzés bűvöletében él, legalábbis a sportszerető fele. Ám ezen a rangadón kívül is számos érdekes mérkőzést nézhettünk előtte, közben és utána is.

Habár a Premier Leagueben holnap rendezik a forduló rangadóját, a Manchester United - Chelsea találkozót, a mai napon is rendkívül izgalmas találkozókat rendeznek. Kérdés, hogy a múlt heti nyolcast el tudja-e feledtetni a Sunderland, ráadásul pont az Arsenal ellen, akiknek már nagyon kellene egy győzelem. A Premier League mezőnye amúgy is elég sűrű, a negyedik helyezett West Ham, akik az utcahosszal vezető Manchester Cityt fogadják és a legjobb kieső, azaz 18. Newcastle között csupán 6 pont különbség van.

Németországban a Dortmund igyekszik kozmetikázni a bajnokságban elfoglalt helyezésén és átmenteni a Bajnokok Ligájában látott formáját, a több sebből is vérző Hannover ellen végre sikerülhet a szurkolókat jobb kedvre deríteni és előrelépni a 14. pozícióból. A forduló egyik rangadója, a holnapi ’Gladbach – Bayern München mellett, a Leverkusen – Schalke találkozó, ahol a két BL-ben is vitézkedő csapat is találkozik, ám a bajnokságban mindkét csapat formája hullámzó, ám gólokban valószínű nem fog a találkozó szűkölködni.

Olaszországban a Roma a még veretlen Sampdoriahoz látogat, ahol nagyon nem lesz könnyű dolga. Kérdés, hogy a keddi hetest mennyire sikerült kimosni a fejekből. A szombati nap egy kiesési rangadót is tartogat, a Sossuolo Parmaba látogat.

Spanyolországban a Valencia győzelmi kényszerrel lép pályára. A meglepő 3-0-s vereség után a Deportivo otthonában az Elchét látják vendégül, és ha a Barcelona nem nyer Madridban, akkor a mezőny nagyon összesűrűsödhet a La Ligában. Egy olyan versenyfutás veheti kezdetét, melyre rég nem volt példa a Barcelona, Real Madrid, Valencia, Sevilla és az Atletic Madrid ötössel.

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu foto:hir.ma)