Jump to content

PL: a szurkolók londoni győzelmet várnak az MU-Chelsea rangadón

2014. 10. 25. 09:30

Vasárnap rendezik az angol labdarúgás egyik legnagyobb rangadóját, a Manchester United-Chelsea derbit. A Premier League 8. fordulójának leginkább várt mérkőzését a londoniak 10 pontos előnnyel várhatják manchesteri ellenfelükhöz képest és a közvélemény szerint a különbség a találkozó után nőni fog, nem pedig csökkeni a két rivális között.

Pár évvel ezelőtt még a bajnoki címért harcolt mindkét csapat, ráadásul többnyire egymás ellen. A Chelsea tavaly, de különösen idén ugyan úgy a végső győzelemre hajt a Premier League-ben, ám a Manchester Unitedről ez már nem mondható el. A legutóbbi bajnokságban története egyik leggyengébb idényét produkáló manchesteriek a mostani szezonnak Louis van Gaal személyében új edzővel vágtak neki, ám az eredmények eddig vegyesek. Az MU rapszodikus teljesítményt nyújt, igaz legutóbbi három meccséből kettőt megnyert. A Chelsea viszont eddig még veretlen a PL-ben és a szurkolók többsége szerint - szinte - makulátlan mérlegét az Old Traffordon is megőrzi majd.

Az egyik angol lap játékot indított és a résztvevők mindössze 9.2 százaléka tartja győzelemre esélyesnek a Manchester Unitedet, míg 62.2 százaléka a szavazóknak úgy érzi, hogy a Chelsea három ponttal távozik Manchesterből. A többség 2-1-es londoni győzelmet vár, ám sokan vannak azok is, akik úgy gondolják, hogy Costáék "megszórják" ellenfelüket és három találatig meg sem állnak.

A két csapat egymás elleni mérlege ha a közelmúlt eredményeit nézzük, akkor a Chelseanek kedvez, a londoniak legutóbbi hat mérkőzésükön nem kaptak ki riválisuktól, sőt utolsó két manchesteri fellépésüket 4 ponttal zárták. A londoniakat úgy tűnik nem bénítja az Old Trafford légköre, ezt támasztja alá, hogy legutóbb három éve (2011 szeptember 18-án) kaptak ki utoljára az MU-tól, azótal vagy nyernek, vagy legrosszabb esetben döntetlennel távoznak Manchesterből.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:drafthouse.com;zimbio.com)