Jump to content

FIFA: a vébé hivatalos eltiltásai

2014. 08. 04. 19:02

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága döntést hozott néhány, a nyári labdarúgó világbajnokságról visszamaradt ügyben, így többek között a görög válogatott távozó szövetségi kapitányát is eltiltották.

Fernando Santos, a görögök szövetségi kapitánya a Costa Rica elleni mérkőzés után inzultálta a játékvezetőket, ezért a FIFA nyolc meccsre eltiltotta. Mivel azonban Santos távozott a világbajnokságot követően a görög kispadról, és még nem dőlt el, hol folytatja edzőként, egyelőre nem tudni, mikor és melyik csapatnál tölti le eltiltását.

Az olasz válogatott küldöttségének egyik tagja, Aldo Esposito az Olaszország–Uruguay mérkőzés után ment neki a játékvezetőnek, őt hat mérkőzésre tiltották el.

A FIFA továbbá megerősítette, hogy a világbajnokságon a következő futballisták kaptak eltiltást:
Luís Suárez (Uruguay): nyolc mérkőzés lett az eredetileg 9 meccses eltiltásból, illetve négyhónapos eltiltás mindennemű futballtevékenységből. Ez az ügy a Sportdöntőbíróság előtt van, pénteken tárgyalják.
Alex Song (Kamerun): két mérkőzés maradt hárommeccses eltiltásából
Ante Rebic
(Horvátország): egymeccses eltiltás
Claudio Marchisio
(Olaszország): egymeccses eltiltás
Antonio Valencia (Ecuador): egymeccses eltiltás

Fontos tudni, hogy a mérkőzésekre szóló eltiltásokat válogatott találkozókon kell letölteni, kivéve Luis Suárez esetében, aki új klubcsapatában, a Barcelonában sem mutatkozhat be egyelőre.

(Fotó: bleacherreport.com)