Jump to content

Öt ok amiért bajnok lesz a Liverpool

2014. 08. 01. 12:13

Brendan Rodgers az angol Premier League-ben szereplő Liverpool menedzsere mindenkinél aktívabb az idei játékos piacon. A Mersey-parti alakulat eddig közel 100 millió fontot költött új játékosokra, ám a hírek szerint ez az összeg tovább nőhet, ugyanis Rodgers vásárlási kedve nem csökken. A szakember posztokra igazolt, a szurkolók pedig reménykednek, hogy a tavalyi második hely után a mostani bajnokság végén immáron nem kell beérni az ezüstéremmel. A reménykedésre jó okuk van, ezekből ötöt szedtünk össze.

1. Luis Suárez távozása
Luis Suárez eladása fájdalmasan érintheti a klubot, hiszen vele együtt 31 gól is távozott az Anfieldről. Az uruguayi azonban sokak szerint annak ellenére, hogy világklasszis teljesítményt nyújtott inkább bomlasztóan hatott a csapatra. Ezzel nehéz egyetérteni, főleg akkor, ha olvastuk a Steven Gerrard napokban tett nyilatkozatát, melyben méltatta egykori csapattársa klubbért tett szolgálatait. Valószínűleg egyedül a PR-osztály örül Suárez távozásának, hiszen így nem kell folyamatosan magyarázkodniuk a szakembereknek az uruguayi egy-egy meggondolatlan vagy sportszerűtlen cselekedete után.
2. Steven Gerrard tapasztalata
A kapitány élete egyik legjobb szezonját produkálta a legutóbbi idényben, ám teljesítményét beárnyékolta, hogy pont a legkiélezettebb szituációkban hibázott mind klubcsapatában, mind a válogatottban. Emlékezetes elcsúszása a Chelsea ellen meccsen szeretett klubja bajnoki címébe került, míg a vb-n adott "öngólpassza" az angol válogatott vb-búcsúját eredményezte. Ezzel együtt Steve G tapasztalata és elhivatottsága természetesen hatalmas lökést adhat a Liverpoolnak, de az új érkezők beilleszkedésében is hatalmas szerep vár rá.
3. Dejan Lovren érkezése
A legutóbbi szezonban Brendan Rodgersnek komoly fejtörést okozott, hogy kit állítson a védelem tengelyébe. Lovren érkezésével ettől a gondtól megszabadul a menedzser, a játékos parádés szezont zárt a Southamptonnál. Való igaz, hogy a védelem bal szélére még igazolnia kell valakit Rodgersnek, ám a hírek szerint sem kiszemeltben, sem - és ez a legfontosabb - anyagiakban nem szenved hiányt a szakember.
4. Lazar Markovic érkezése
Lazar Markovic leigazolása sokak szerint a kulcs ahhoz, hogy a közelgő idény végén a Liverpool ünnepelhesse a bajnoki címet a Premier League-ben. A legutóbbi szezonban a Mersey-partiak középpályáját komoly sérüléshullám tizedelte meg, éppen ezért Rodgers megerősítette ezt a csapatrészt. Markovic ráadásul igazi "all around" játékos, a középpálya minden területén bevethető, ráadásul technikás is, ezt korábbi csapataiban is megmutatta. Markovic, Gerrarddal együtt igazi motorja lehet a 'Poolnak, legalábbis ebben reménykedik Rodgers.
5. januárban további erősítések várhatóak
A pénz úgy tűnik nem jelent gondot Liverpool ezen részén. Brendan Rodgers biztosítékot kapott arra, hogy amennyiben szükséges, januárban tovább folytathatja a keret felfrissítését. A szakember azonban még a mostani átigazolási szezonra is tervez, a hírek szerint érkezhet Lavezzi, valamint egy bal oldali védő. Amennyiben a Liverpool megszerzi Lavezzit is, úgy a klub nyári költése 110 millió fontnál állhat meg. Ha megáll... (Fotó:twitter, dailymail.co.uk)