Jump to content

Liverpooli segítség az MU-nak Hummels ügyben?

2014. 08. 01. 09:20

Angol sajtóértesülések szerint a Manchester United egyáltalán nem tett le arról, hogy megszerezze a Borussia Dortmund védőjét, Mats Hummelst. Louis van Gaal és a BVB vezetősége állítólag közel állnak a megegyezéshez, ám ahhoz, hogy az üzlet létrejöjjön a Liverpoolnak kellene az MU segítségére sietnie. A kérdés csak az, hogy a Mersey-partiak ugyan miért segítenének egyik legnagyobb riválisuknak…

A Manchester United és a Borussia Dortmund a színfalak mögött hetek óta tárgyalnak Mats Hummels átigazolásának ügyében, legalábbis ezt állítják az angol sajtó munkatársai. Azt is tudni vélik, hogy a két klub között közel a megegyezés, a manchesteriek 20 millió fontot adnának Hummelsért. A Dortmund a hírek szerint hajlana az üzletre, de csak abban az esetben, ha a Liverpooltól meg tudják szerezni Hummels pótlására a fiatal portugál Tiego Ilorit, akit kölcsönbe szeretne adni Brendan Rodgers, hogy lehetőség szerint egy komoly bajnokságban tapasztalatot gyűjtsön.

A kérdés már csak az, hogy az ügyleten mit nyerne a Liverpool. Mert Hummels érkezésével igen komolyan hozzá járulna ahhoz, hogy egyik legfőbb riválisának a védelme megerősödjön, míg a mérleg másik oldalán csupán „pár tízezer fontot” és egy fiatal játékos pallérozódását látni.

Az azért valószínűsíthető, hogy Hummelst megszerzi az MU, de hogy nem a Liverpool közvetlen vagy közvetett segítségével, az azért borítékolható.

(Fotó: manutdfanatics.hu)