Jump to content

U19-es EB: Németországé az aranyérem

2014. 07. 31. 20:53

Németország csapata nyerte meg a magyarországi rendezésű U19-es labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 1-0-ra legyőzte Portugália válogatottját. Az újpesti Szusza Ferenc Stadionban, kicsivel több mint 7000 ezer néző előtt lejátszott fináléban már az első félidőben vezettek a németek, Hany Mukhtar 39. percben szerzett góljával. A találkozó második félidejében akár több gólt is szerezhetett volna a német csapat a vártnál gyengébben játszó portugálok ellen, de végül maradt az 1-0.

A szakemberek szerint is a két legerősebb válogatott, Portugália és Németország jutott döntőbe a magyarországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokságon, így a két csapat ehhez méltóan magabiztosan és veretlenül verekedte el magát a fináléig, bár a portugálok azért kicsit megizzadtak a szerbek elleni elődöntőben.

Az első húsz perc abszolút német fölényt hozott, a legnagyobb helyzet a góllövőlistát 6 találattal vezető Davie Selke előtt adódott a 11. percben, de a támadó a kapu mellé pörgetett. Az első fél óra végén ismét a német csapat veszélyeztetett, bár kellett hozzá egy kis portugál segítség is: Julian Brandt lövése megpattant egy védő lábán, de André kapus nagy bravúrral védeni tudott. Ami nem sikerült az előbb Brandtnak, az sikerült Hany Mukhtarnak a 39. percben: a támadó az ötös sarkáról indulva kis szerencsével, térddel tudta bekotorni a labdát a portugálok kapujába, 1-0 Németországnak.

A második félidő komolyabb helyzetek nélkül indult, a portugálok vérszegény próbálkozásait a németek könnyen hatástalanították. A 68. percben akár egyenlíthetett is volna Portugália, de Marcus Sörg vezetőedző védői ismét jókor álltak jó helyen, és tisztázni tudtak. A mérkőzés további részében a németek már nem játszottak teljes erőbedobással, de így is könnyedén megtartották az előnyüket a gyengébben játszó luzitánok ellen, így hat év után ismét NÉMETORSZÁG nyerte meg az U19-es labdarúgó Európa-bajnokságot.

(Fotó:de.eurosport.yahoo.com)