Jump to content

Bajner Bálint az Ipswich Townhoz igazolt

2014. 07. 31. 13:55

Az angol másodosztályú Ipswich Town csapatához szerződött Bajner Bálint, aki legutóbb Németországban, a Borussia Dortmund II-ben futballozott. A 23 éves csatár nyáron szabadon távozott a harmadosztályú klubtól, azóta több helyen is megfordult próbajátékon, de végül az angol együtteshez írt alá 1 évre, ami opcionálisan még egy évvel meghosszabbítható.

Bajner a múlt héten utazott próbajátékra a másodosztályú csapathoz, ahol ezek szerint nagyon is jól megfelelt az elvárásoknak, hiszen az Ipswich 1 éves szerződést ajánlott neki, amely közös elégedettség esetén még egy évvel meghosszabbítható. A fiatal támadó több felkészülési meccsen is részt vett, amelyeken gólpasszt és gólt jegyzett, legutóbb a Southend elleni találkozón csavart gyönyörűen a kapuba. Bajner szerdán már orvosi vizsgálaton is részt vett a klubnál, de a hivatalos bejelentésre máig kellett várni.

„Bálint jól futballozott, mint ahogy az összes korábbi mérkőzésen is. Nagyon elégedett vagyok vele. Még csak huszonhárom éves, úgy vélem, még jobb játékossá válhat. Mindenképp tovább teszteljük" – nyilatkozta az Ipswich Town honlapjának Mick McCarthy, a csapat menedzsere.

Az Ipswich nem szerepelt rosszul az angol Championshipben a tavalyi szezonban, hiszen Mick McCarthy csapata csak 4 ponttal maradt le az osztályozót érő hatodik helyről. A klubban egyébként korábban játszottak már magyarok: Fülöp Márton 1 évig, míg a külföldről idén nyáron hazatérő Priskin Tamás 3 évig tartozott a klub kötelékébe.

Bajner Bálint gólja a Southend ellen (0:12-nél):

(youtube.com)

(Fotó:itfc.co.uk\futbol24.com)