Jump to content

Top 10: tíz dél-amerikai, akik csapatot válthatnak

2014. 07. 30. 15:54

Az idei világbajnokságon sokakat meglepett a dél-, és közép-amerikai csapatok kiugró teljesítménye. A remek vb-szerepléseknek köszönhetően a játékosok iránt is megnőtt a kereslet, így aki csapatában vezéregyéniség volt, az szinte bizonyos, hogy csapatot vált, vagy váltott a nyáron. Ezúttal nézzük azokat, akikért sorban állnak a csapatok és akikért valószínűleg bankot robbant majd a lehetséges vevő. A mai nap dél-amerikai 10-es listája következik.

Alexis Sanchez és James Rodriguez már elkelt, ahogy elkelt Luis Suarez is. Viszont rajtuk kívül még bőven van olyan dél-amerikai játékos, akiért sorban állnak a csapatok, így például a Manchester United által körüludvarolt Arturo Vidal. A chileivel kapcsolatban tegnap megírtuk, hogy 45 millió font ellenében válthat klubbot és 120 ezer fontos heti fizetéssel csábítgatja Louis van Gaal. Vidalt nem szívesen engedné a Juve, ám biztos, hogy van az a pénz, amelynek fejében fájó búcsút vennének a mindhárom bajnoki címükben tevékeny részt vállaló chileitől.

Juan Cuadrado is igen csak kapós. A kolumbiaival kapcsolatban hallani lehetett a Bayern München érdeklődéséről, ám a legújabb hírek szerint a Manchester United és - ez már kit lep meg egyáltalán - az átigazolási piacon igen csak aktív Liverpool szeretné megszerezni a 26 éves szélsőt.

Douglas Costa az Arsenallal lett hírbe hozva, a 23 éves támadó középpályás pedig valószínűleg vált is, ugyanis nem érzi jól magát a lőporszagú Ukrajnában. Ezen nem is csodálkozunk. Az argentin válogatott kőkemény védője, Marcos Rojo is csapatot válthat, a hírek szerint őt (is) a Liverpool környékezte meg, annak ellenére, hogy Dejan Lovrent már megvették, nem is kevés pénzért.

Edinson Cavani is főszereplője az idei átigazolási szezonnak, igaz csak mostanság vált azzá. A PSG remek csatára nem igazán élvezi a párizsi életet, jobban tetszene neki a hírek szerint Manchester, annak is a United felé eső része. Ha Cavaniról azt mondjuk, hogy kapós, akkor mit mondhatnánk Angel Di Mariáról. A Real Madrid játékosát hosszú ideje csalogatja a Manchester United, de beszállt a játékba a PSG is. Az argentin váltana, mert James Rodriguez érkezése miatt veszélyben a helye a kezdőben, Manchesterben viszont ilyen gondja nem lenne.

Menekülne Ukrajnából Bernard is, aki a hírek szerint London felé veheti az irányt és az Arsenalban folytathatja pályafutását, és a hírek szerint a brazilt követheti Pablo Armero is, aki az Udinese együtteséből érkezhet Arséne Wenger csapatába, igaz utóbbi esetében a kérők hosszú tömött sorokban sorakoznak. Jackson Martinez is az Ágyúsok egyik kiszemeltje, de a 27 éves kolumbiai játékosban más is potenciált lát, többek között a Chelsea és a Manchester United.

A 10-es listán Ezequiel Lavezzi neve is megtalálható, aki Cavanihoz hasonlóan elvágyódik a PSG-től, ugyanis nem kap annyi lehetőséget az első csapatban, amennyit ő szeretne. A célállomás itt is a Liverpool, amely ha nem vigyázz még a végén a nagy bevásárlás után a FIFA-nak is fizethet, a pénzügyi fairplay szellemében.

(Fotó:les-transferts.com;kooxda.com)