Jump to content

Top 10: Az idei nyár eddigi legdrágább játékosai

2014. 07. 30. 15:14

Az átigazolási piac a hírek szerint még tartogat az idei nyár során meglepetéseket, ám egyesek már így is őrületes összegeket költöttek játékosokra. A rangsor élén természetesen a Barcelona áll a Luis Suárezért kifizetett 75 millió fonttal, de szép summát költött eddig a Liverpool is, igaz legalább nem egy játékosra. Nézzük a nagy költekezők 10-es listáját.

10. Real Madrid - Toni Kroos: a nyáron világbajnoki címet szerző német válogatott játékos a Bayern Münchent hagyta el a királyi gárda hívására. Kroos a hírek szerint 24 millió fontért tette át székhelyét Münchenből Madridba, ám hivatalos megerősítés az árral kapcsolatban nem érkezett.
9. Liverpool - Adam Lallana: Adam Lallana 25 millió fontjába került a Liverpoolnak, ám nem ő volt az egyetlen nyári érkező a nagybevásárlást tartó Mersey-parti alakulatnál. Lallana a Southamptont hagyta el, ám nem kellett sokat bánkódnia, társai közül többen követték őt.
8. Manchester United - Luke Shaw: Luke Shaw nem volt köztük, ő inkább a Manchester Unitedet választotta és 27 millió fontot kapott érte a Southampton csapata. Shawért ezzel a PL valaha volt legdrágább tinédzsere.
7. Manchester United - Angel Herrera: Luis van Gaal jó előre megmondta, hogy a Manchester United kerete frissítésre szorul. A vezetőség nem is fogta vissza magát, kinyitották a pénzcsapot és megvásárolták 29 millióért Angel Herrerát az Atletic Bilbao csapatától.
6. Cesc Fabregas - Chelsea: furcsa lesz Cesc Fabregast kékben látni, ám az Arsenal a hírek szerint nem tartott rá igényt, pedig áron alul megvehette volna. Így jött képbe a Chelsea amely 30 millió fontot sem sajnált a spanyol válogatott középpályásra.
5. Diego Costa - Chelsea: nem Fabregas volt azonban a legdrágább igazolása a londoniaknak, akik maradtak Spanyolországban és ha már ott voltak, megvették Diego Costát is az Atletico Madridtól, potom 32 millió fontért.
4. Alexis Sanchez - Arsenal: Arséne Wenger tőle szokatlanul hirtelen szállt be az átigazolási piacon zajló "játékba", ráadásul a francia menedzser szokatlanul nagy összegért vásárolt játékost. Igaz tavaly Mesut Özil megvétele már árulkodó volt, most Alexis Sanchezért fizetett hatalmas összeget. A chilei 35 millió font értékben cserélt gazdát.
3. David Luiz - PSG: a brazil David Luiz elhagyta a szigetországot, igaz csak a csatorna másik oldalára költözött. A brazíliai vb-n messze nem csúcsformában játszó védő 50 millió font ellenében igazolt Franciaországba, a londoniak tehát sokat kerestek rajta és a vb-n nyújtott teljesítménye miatt a szurkolók talán nem is nagyon bánkódnak az eligazolása miatt.
2. James Rodriguez - Real Madrid: a vb-n berobbanó csatár az AS Monacót hagyta el a Real Madrid kedvéért, na meg persze 71 millió font ellenében. A kolumbiai játékos hat gólt szerzett a brazíliai tornán, a hírek szerint pedig árának a felét már be is hozta a mezeladásokból.
1. Luis Suárez - Barcelona: a lista élén a botrányhős Luis Suárez áll, aki jelenleg idei rekordot jelentő 75 millió fontért lett a Barcelona játékosa. Az összeg annyira magas, hogy az uruguayi ezzel minden idők harmadik legdrágább futballistája lett.

Ez tehát a 10-es lista, ám a hírek szerint vannak még giga-üzletek amelyek megkötésre várnak, gondoljunk csak Falcao lehetséges madridi érkezésére, tehát kalandokban és pénzszámolgatásban még bőven lesz részünk a nyáron. (Fotó:dailymail.co.uk)