Jump to content

Van Gaal szerint megtört csapatot kapott Moyes-tól

2014. 07. 29. 09:34

Louis Van Gaal első interjúját adta a brit média munkatársainak tegnap az Egyesült Államokban zajló felkészülés során. A Manchester United holland menedzsere beszélt elődje, David Moyes munkásságáról, beszélt arról, hogy Luke Shawra külön munka vár, mert erőnlétileg nagy a lemaradása, és beszélt José Mourinhoról is, akivel nem hajlandó pszichológiai hadviselést folytatni.

Van Gaalt az interjú során elmondta, hogy nem gondolja, hogy nehezebb feladata lett volna akkor, ha közvetlenül Sir Alex Fergusson után kellett volna átvennie a Manchester United csapatát. A holland szakember szerint Sir Alex, akinek vezetésével a klub 13 címet nyert 26 éve alatt egy bajnokokból álló társaságot hagyott Moyes-ra, aki viszont egy megtört és kifacsart keretet adott át neki.

"Nem értek egyet, hogy nehezebb lett volna a dolgom ha közvetlen Sir Alex után érkezem. A Barcelonát Bobby Robson után kellett átvennem, ő az azt megelőző szezonban három trófeát nyert a csapattal. Mégsem volt probléma" - mondta a kérdéssel kapcsolatban Van Gaal, akinek barcelonai érkezése után a csapat rögtön bajnoki címet nyert.

Van Gaal szerint a Manchester United kerete minőségi játékosokkal van tele. Kiemelte Wayne Rooney-t, Robn Van Persie-t, Javier Hernandezt, Danny Welbecket, de nem felejtette ki Juan Matát, Fellainit vagy Ander Herrerát sem.
Ugyanakkor azt is megemlítette, hogy a keret messze nem kiegyensúlyozott, a játékosok többsége kis túlzással szinte ugyan azon a poszton játszik, ez pedig nem könnyíti meg a dolgát. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabbá váljon a United kerete van Gaal szerint még legalább két játékost kell igazolni és mindezt az elkövetkezendő három hétben meg is teszi majd.

A hírek szerint Van Gaal Thomas Vermaelenre (Arsenal) és Mats Hummelsre (Dortmund) vetette ki a hálóját, de nem mondott le Angel Di Maria (Real Madrid) megszerzéséről sem. A holland ugyanakkor kijelentette, ő nem azért vesz játékosokat, mert ez a passziója, hanem hogy a keretét erősítse. Ami a játékrendszert illeti, a holland még nem döntött, hogy az 5-3-2-es, a 3-5-2-es, vagy a 4-3-3-as felállásban küldi pályára csapatát, utóbbinál például saját bevallása szerint specialistákra van szüksége a széleken, ilyen játékosokkal pedig jelenleg nem rendelkezik.

Az újságírók természetesen nem hagyták ki José Mourinhót sem a kérdezz-felelek játékból, ám van Gaal jelezte, nem szeretne pszichológiai hadviselésbe bonyolódni a portugállal, akivel amúgy három éven át együtt dolgozott a Barcelona együttesénél. Mourinho amúgy a napokban kritizálta a manchesterieket, hogy túlfizették Luke Shaw-t - akire van Gaal szerint extra-edzés vár, mert az erőnléte nem üti meg az elvárt szintet -, ám ezt az ügyet is inkább személyesen szeretné tisztázni a holland, sem mint a sajtón keresztül.

(Fotó:bleacherreport.com)